back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε λειτουργία η πλατφόρμα freedom pass για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ

Διαβάστε επίσης

Σε λειτουργία από σήμερα είναι το freedompass.gov.gr δίνοντας την δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων για το Freedom Pass στους νέους 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί. Έτσι, όσες και όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1996 έως 31/12/2003 και έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους κατά της Covid-19 δικαιούνται να αποκτήσουν και να χρησιμοποιήσουν την κάρτα.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι ιδιαίτερα απλή. Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στο freedompass.gov.gr χρησιμοποιώντας μόνο τους κωδικούς τους στο Taxisnet. Στη συνέχεια, καταχωρούν και επιβεβαιώνουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail τους. Όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet, μπορούν να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία στα ΚΕΠ. Τέλος, την επόμενη ημέρα θα λάβουν SMS και e-mail για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της.

Κάλεσμα στους νέους απευθύνει o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του facebook, να υποβάλουν αίτηση για το Freedom Pass. «Η πλατφόρμα για το #FreedomPass άνοιξε! Αν είστε 18-25 ετών και έχετε κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορείτε από σήμερα να υποβάλετε την αίτηση σας εύκολα και γρήγορα στο https://freedompass.gov.gr», αναφέρει συγκεκριμένα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, «έχουμε εμπιστοσύνη στους νέους και ξέρουμε, βλέποντας και τα στατιστικά, ότι όσοι επιλέξουν να κάνουν την πρώτη δόση, θα κάνουν και τη δεύτερη». Εξήγησε, μάλιστα, ότι η διαδικασία είναι απλή, καθώς οι ενδιαφερόμενοι για να κάνουν την αίτησή τους θα μπαίνουν στη σχετική πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet, ενώ σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει κωδικούς θα πρέπει να πάει στο ΚΕΠ. Από ‘κει και πέρα ο δικαιούχος θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω e-mail και SMS, καθώς ο τραπεζικός φορέας θα επικοινωνεί απευθείας με τον πολίτη εντός δυο έως τριών ημερών και θα του δίνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του κατόχου.

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, όπως τουρισμός και πολιτισμός, δηλαδή θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, e-shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS, ενώ θα είναι στοχευμένη και θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακοί χώροι, κινηματογράφος, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις κ.ά.

Μάλιστα, όπως ανέφερε o υπουργός, έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των νέων 18-24 ετών που έκλεισαν το ραντεβού έπειτα από την ανακοίνωση του συγκεκριμένου κινήτρου και πλέον φτάνουν τους 125.000, ενώ από τις 28 Ιουνίου όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για το freedom pass κλείστηκαν συνολικά από 542.000 πολίτες νέα ραντεβού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα