back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μ. Χριστοδουλάκης: Ο εμβολιασμός, μοναδικός δρόμος για να αφήσουμε πίσω τα εμπόδια της πανδημίας. Δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικής διαχείρισης, εξαγοράς ή εκφοβισμού

Διαβάστε επίσης

 

«Ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός δρόμος για να αφήσουμε πίσω μας τα εμπόδια της πανδημίας και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικής διαχείρισης ούτε εξαγοράς ή εκφοβισμού.
Πρέπει να συνιστά μια απόλυτα συνειδητή απόφαση συλλογικής ευθύνης, ώστε να μην κληθούμε στο επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσουμε μέτρα που ούτε η οικονομική δραστηριότητα, αλλά ούτε και η κοινωνία αντέχουν» δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 984, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του σταθμού με την Κατερίνα Παπαβασιλείου, άσκησε κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης για το χρηματικό κίνητρο των 150 ευρώ του freedom pass, αλλά και για τα αντιφατικά μηνύματα που άφησε να καλλιεργηθούν -όπως ανέφερε- με αφορμή και τις παλινωδίες σε σχέση με το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Όπως ανέφερε, «προφανώς και τα 150 ευρώ ή όποιο άλλο ποσό, δεν περισσεύουν σε κανέναν. Αλλά τέτοιας μορφής κίνητρα δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικά σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη. Ο κόσμος θα πρέπει να πειστεί για εμβολιασμούς στην πράξη.
Περισσότερο επιδραστικό για τους νέους θεωρώ πως είναι το μοντέλο της διάκρισης μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, διότι οι πρώτοι επειδή συνεισφέρουν λιγότερο στη διασπορά του ιού προφανώς και δεν γίνεται να υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς με όσους έχουν ισχυρότερα πολλαπλασιαστικά χαρακτηριστικά της νόσου.
… Τα προνόμια που δόθηκαν τα θεωρώ εξαγορά. Δεν μπορεί να χρεώνεις στη βολική ηλικιακή ομάδα των νέων τη διασπορά και στην ανάγκη και στις επιτυχίες να τους επιβραβεύεις.»

Επίσης, στηλίτευσε και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι κλείνει το μάτι και στους ανεμβολίαστους μέσα από τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη ο οποίος λέει ότι εμπιστεύεται τα εμβόλια, αλλά όχι τα μη δοκιμασμένα.

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι υγειονομικούς, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ερχόμενους σε επαφή με ευαίσθητες, ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση καθυστέρησε να την εφαρμόσει, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Παράλληλα ωστόσο, αντιτάχθηκε στο μέτρο της άδειας άνευ αποδοχών επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι είχε σκέψεις να οδηγήσει εργαζόμενους σε απολύσεις, όπως εκφράστηκε ως απόφαση, για να παρθεί πίσω στη συνέχεια, από την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου. Ο κ. Χριστοδουλάκης εκτίμησε ότι «θέτουν ζήτημα κοινωνικής συνοχής, ενδέχεται να οδηγήσουν σε αντιδράσεις και εγείρουν κινδύνους».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα