back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πολωνοί κολυμβητές τέθηκαν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων από “γκάφα” της ομοσπονδίας

Διαβάστε επίσης

Μια αδιανόητη γκάφα κατέστρεψε τα όνειρα έξι κολυμβητών της Πολωνίας για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έξι Πολωνοί κολυμβητές από λάθος της ομοσπονδίας τους, πίστευαν πως θα λάβουν μέρος στη μεγάλη διοργάνωση, αλλά έμαθαν πως στην πραγματικότητα δεν είχαν δικαίωμα παρουσίας μόλις προσγειώθηκαν στο Τόκιο.

Το λάθος της ομοσπονδίας ήταν πως θεώρησε πως μπορούσαν να λάβουν μέρος ως μέλη της σκυταλοδρομίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Έτσι η Αλίτσια Τσορζ, ο Μπάρτοζ Πιτσόροβιτς, η Αλεξάντρα Πολάνσκα, ο Ματέους Χοβάνιεκ, η Ντομίνικα Κοσακόβσκα και ο Γιαν Χόλουμπ έπρεπε να εγκαταλείψουν το όνειρο και επέστρεψαν ήδη στην πατρίδα τους.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για την κατάσταση», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Πάβελ Σλομίνσκι, ο οποίος παραδέχτηκε το λάθος.

Η Αλίτσια Τσορτζ μίλησε για ανικανότητα της ομοσπονδίας λέγοντας ότι η ομοσπονδία παρερμήνευσε τους κανόνες. «Φανταστείτε να θυσιάζετε πέντε χρόνια από την ζωή σας και η θυσία σας να εξελιχθεί σε μια τεράστια αποτυχία», επεσήμανε η Τσορτζ, η οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2016.

Πολλοί Πολωνοί κολυμβητές έχουν ήδη υπογράψει επιστολή η οποία απαιτεί την παραίτηση σύσσωμου του ΔΣ της ομοσπονδίας. «Γίναμε περίγελος εξαιτίας σας. Απαιτούμε την παραίτησή σας», αναφέρουν οι κολυμβητές.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα