back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Novartis: Στoυς οικονομικούς εισαγγελείς περνά η κρίσιμη απόφαση για τον τρόπο εξέτασης των δύο προστατευόμενων μαρτύρων

Διαβάστε επίσης

Στην αρμοδιότητα των οικονομικών εισαγγελέων περνά η κρίσιμη απόφαση για τον τρόπο εξέτασης των δύο προστατευόμενων μαρτύρων από την υπόθεση της Novartis, στην εν εξελίξει έρευνα από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Αυτό έκρινε σύμφωνα με πληροφορίες το δικαστικό συμβούλιο του ειδικού δικαστηρίου, το οποίο συνεδρίασε για το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων που είχε τεθεί με την πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου, η οποία αποχώρησε στο τέλος Ιουνίου από το εισαγγελικό σώμα , λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός είχε εισηγηθεί τον αποχαρακτηρισμό των δύο μαρτύρων στην «υπόθεση Παπαγγελοπούλου» με το σκεπτικό ότι η προστασία τους αφορούσε μόνο την βασική υπόθεση της Novartis και των πρακτικών της εταιρείας για δωροδοκίες και όχι το σκέλος της υπόθεσης για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Μετά από αυτή την οι εισαγγελείς που έχουν την αρμοδιότητα για τη διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα υπό την εποπτεία του εισαγγελέα εφετών Χρήστου Μπαρδάκη είναι εκείνοι που μπορούν να αποφασίσουν για την τύχη των προστατευόμενων μαρτύρων. Αν δηλαδή θα αρθεί η προστασία τους ή όχι για τους μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» και αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα εξεταστούν και στον Άρειο Πάγο κάτω από το ίδιο καθεστώς ή με τα πραγματικά τους ονόματα.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα