back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προσαγωγές και τραυματίες στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Συνολικά 8 προσαγωγές και 5 τραυματίες είναι ο απολογισμός των επεισοδίων στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στη συγκέντρωση Αντιεξουσιαστών (περίπου 100 άτομα) στα Προπύλαια ομάδα από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκε και τραυμάτισε τρια άτομα στην Πανεπιστημίου. Η Αστυνομία προχώρησε σε 7 προσαγωγές ενώ κατά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.

Στην συγκέντρωση αρνητών και αντιεμβολιαστών στην πλατεία Συντάγματος (περίπου 3.500 άτομα) σημειώθηκαν επεισόδια ενώ ομάδα ατόμων επιτέθηκε και τραυμάτισε μια γυναίκα στην οδό Μητροπόλεως. Η αστυνομία προχώρησε σε μια προσαγωγή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας οι συγκεντρωμένοι αγνόησαν τις εκκλήσεις-προειδοποιήσεις του Επικεφαλής των Αστυνομικών Δυνάμεων να αποχωρήσουν από το οδόστρωμα της Λεωφόρου Αμαλίας που είχαν καταλάβει, προκειμένου να διεξαχθεί ανεμπόδιστα η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί, ενώ ταυτόχρονα τμήμα των συγκεντρωμένων προέβη σε ρίψη αντικειμένων (πετρών-μπουκαλιών) κατά των αστυνομικών δυνάμεων, έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων αποχώρησε μέσω διαφόρων κατευθύνσεων και στην οδό Μητροπόλεως ομάδα ατόμων από τους ανωτέρω αποχωρούντες επιτέθηκε και τραυμάτισε γυναίκα.

Μικροομάδες παρέμειναν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, βάζοντας φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων και προβαίνοντας σε ρίψη αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν επίσης.

Για τα συμβάντα στις ανωτέρω δύο συγκεντρώσεις ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα