back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α. Τσίπρας: Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης η Μύκονος

Διαβάστε επίσης

Διαχειριστική ανικανότητα στο θέμα της πανδημίας καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του από το νησί της Μυκόνου, όπου πραγματοποιεί μονοήμερη περιοδεία.

«Η Μύκονος είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Ταυτόχρονα όμως φέτος, είναι και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Όταν κάνεις για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε έναν χρόνο το ίδιο λάθος, τότε δεν πρόκειται για αστοχία ή ατυχία, αλλά για ανικανότητα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση φέτος, όπως και πέρυσι έκανε τα ίδια λάθη. Όπως είπε «άνοιξε χωρίς αυστηρά υγειονομικά μέτρα τις πύλες εισόδου της χώρας. Άνοιξε χωρίς μαζικό τέστινγκ και ιχνηλάτηση. Άνοιξε χωρίς να ενισχύσει τις τοπικές μονάδες Υγείας, τα κέντρα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς. Άνοιξε χωρίς να φροντίσει καν για ξενοδοχεία καραντίνας στους τουριστικούς προορισμούς».

Την ίδια στιγμή, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, αντί να πράττει τα αυτονόητα συνεχίζει να ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες. «Αντί για όλα αυτά, συνέχισε να ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες με τα self test, στους επιχειρηματίες, στις ναυτιλιακές εταιρίες. Την ευθύνη πάντοτε δηλαδή οπουδήποτε αλλού, εκτός από την κυβέρνηση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ζητώντας από την κυβέρνηση να σοβαρευτεί.

«Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να σοβαρευτεί. Ο τουρισμός αλλά και η δημόσια Υγεία είναι πολύ σοβαρά θέματα. Την καλούμε έστω και τώρα να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς, να κάνει εκτεταμένο τέστινγκ και ιχνηλάτηση, να δημιουργήσει έστω και τώρα ξενοδοχεία καραντίνας. Την καλούμε όμως ταυτόχρονα, μετά το μίνι lockdown στη Μύκονο, που δίνει πολύ αρνητικό σήμα για κάθε προορισμό και για τον ελληνικό τουρισμό, να προχωρήσει σε μία επιθετική καμπάνια προκειμένου να ξαναδώσει το σήμα, ότι οι διακοπές στα ελληνικά νησιά είναι ασφαλείς υγειονομικά διακοπές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα