back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Παπαδόπουλος: Αδιαπραγμάτευτα τα ανθρώπινα δικαιώματα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα – Περήφανη Athens Pride Week

Διαβάστε επίσης

 

Με δεδομένη και παρά τη δύσκολη λόγω πανδημίας κατάσταση,  η φετινή Athens Pride Week είναι γεγονός. Οι καλοκαιρινές της εκδηλώσεις είναι σε εξέλιξη με σύνθημα «Αυτό που μας ενώνει» έως τις 25 Ιουλίου, ενώ η αυλαία θα πέσει πανηγυρικά το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.

«Επιμένουμε και συνεχίζουμε παρά τις σκιές και τις αντιξοότητες της περιόδου» έδωσε στίγμα προθέσεων και μελλοντικής πορείας, ο Μάριος Παπαδόπουλος υπεύθυνος εκδηλώσεων του Αthens Week στο Athens Pride, στη συνομιλία του στον ΑΘΗΝΑ 984 με τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

«Έχουμε ανοίξει και απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε όλους για να δουν από κοντά στην Τεχνόπολη, τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κανονικά, με εκθέσεις, προβολές video art και μουσική.»

Αυτή την Παρασκευή 10 το πρωί με 4 το απόγευμα και το Σαββατοκύριακο 10 το πρωί με 9 το βράδυ στο Περίπτερο Οργανώσεων, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τη δράση ελληνικών LGBT οργανώσεων, όπως και οργανισμών με δυναμική δράση πάνω στα LGBT δικαιώματα και διεκδικήσεις.

Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς το πρόγραμμα και ψηφιακά στο www. Athens Pride.eu. όπως και στα social media του Φεστιβάλ.

Κύριος στόχος είναι, «να περάσει καλά ο κόσμος και να έρθει σε επαφή με την Τέχνη που έχει δημιουργηθεί από άτομα της LGBT Κοινότητας. Γιατί το Pride τους δίνει φωνή, σε μια συνθήκη αναζήτησης όλων αυτών που μας ενώνουν. Είναι γιορτή, μνήμη και διεκδίκηση.»

Όσο για την εκδήλωση του Pride στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Μάριος Παπαδόπουλος εκφράζει την ελπίδα «να είναι όπως τη θυμούνται όλοι στα προηγούμενα χρόνια και βέβαια σε συνθήκες ασφάλειας.
Η ανάγκη για ορατότητα, καθώς και η δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας σε αυτή τη συγκυρία είναι μεγαλύτερες από ποτέ, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας μέσα σε δυσοίωνο κλίμα.»

Mε αφορμή την εξαγγελία στην Ουγγαρία πανεθνικού δημοψηφίσματος για τον αντι-ΛΟΑΤΚΙ νόμο, με πρόφαση – δήθεν- την προστασία των παιδιών, λίγες ημέρες πριν από την παρέλαση Υπερηφάνειας, σχολίασε πως «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Δεν υπάρχει κανένας νόμος ή περιορισμός που να τα αφορά και να μην τον υποστηρίζουμε.»

 

Λίγα λόγια για το Athens Pride

Το Athens Pride είναι μια εξ’ ολοκλήρου εθελοντική, μη- κερδοσκοπική εταιρεία, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Ελληνικού Αστικού Κώδικα από το 2006.
Πρωταρχικός της στόχος, η οργάνωση του ετήσιου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride και της Παρέλασης Υπερηφάνειας.
Επιπρόσθετα, πραγματοποιεί πολιτιστικές, κοινωνικές και πολιτικές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια της χρονιάς, είτε μόνο του, είτε σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις.

Σκοπός του Athens Pride είναι να μεγιστοποιήσει την ορατότητα των LGBT ατόμων στην ελληνική κοινωνία, και να προωθήσει και εξελίξει τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους.

Μέσω του Προγράμματος Εθελοντισμού του, συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και συμπαράσταση των LGBT νέων. Ακόμα, παρέχει μια ελεύθερη δημόσια πλατφόρμα για όλες τις οργανώσεις της LGBTQI κοινότητας, με στόχο την προβολή των σκοπών, δράσεων και συγκεκριμένων διεκδικήσεων τους.
Στην πλατφόρμα αυτή περιλαμβάνονται και ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της κοινωνίας των πολιτών, πολιτικά κόμματα καθώς και ενταγμένες πολιτιστικές ομάδες.

Επίσης, το Athens Pride φιλοξενεί οργανώσεις για την υγεία, που προσφέρουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες, όπως και δωρεάν τεστ για τον ιό του HIV και για άλλες Σεξουαλικά Μεταδιδόμενες Νόσους.

Το πρώτο Athens Pride πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2005 και έκτοτε μεγαλώνει σε μέγεθος, μαζί με την αυξανόμενη αναγνώριση και το σεβασμό του, από την ελληνική κοινωνία.
Εκτιμάται ότι στο 12ο Athens Pride, στις 11 Ιουνίου του 2016 πήραν μέρος 42.000 ενήλικες και παιδιά όλων των ηλικιών και ταυτοτήτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα