back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σ. Σκιαδαρέσης: Η Λευκάδα αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων, εδώ και δέκα μέρες είναι γεμάτη

Διαβάστε επίσης

Αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού την φετινή σεζόν, εμφανίστηκε ο κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, Πρόεδρος όλων των νησιωτικών Επιμελητηρίων και του Επιμελητηρίου Λευκάδας μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Ελευθερία Κουμάντου.

Και μπορεί η πανδημία να έχει αλλάξει τα δεδομένα, κάτι που όπως χαρακτηριστικά είπε και ο ίδιος εξακολουθεί να τον προβληματίζει σχετικά με το βαθμό στον οποίο ενδέχεται να επηρεάσει τον τουρισμό, εντούτοις, η εικόνα που έχει μέχρι στιγμής είναι ότι η κατάσταση βαίνει καλύτερη από πέρυσι.

«Αν δεν υπάρξει κάποια δυσάρεστη εξέλιξη, όπως αυτό που έγινε στη Μύκονο, θεωρώ ότι θα είναι μια καλή χρονιά, όχι φυσικά στα επίπεδα του 2019, αλλά σαφώς καλύτερη από την περσινή, ώστε να μπορέσουν και οι επιχειρήσεις να βγάλουν το χειμώνα. Αυτό είναι και το βασικό ζητούμενο για εμάς, να καταφέρουμε να επιβιώσουμε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι που θεωρούμε ότι θα έχουν λυθεί τα περισσότερα προβλήματα και θα είναι μια εξαιρετική χρονιά», τόνισε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, οι Έλληνες αποφασίζουν πολύ πιο εύκολα να ταξιδέψουν φέτος, σε αντίθεση με τουρίστες από χώρες όπως η Αγγλία ή το Ισραήλ που είναι πιο επιφυλακτικοί καθώς συγκαταλέγουν την Ελλάδα μεταξύ των «κόκκινων» χωρών.

Απηύθυνε δε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας αλλά και εμείς ως επιχειρήσεις ώστε να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, ειδικά το φθινόπωρο».

Σε ότι αφορά στη Λευκάδα, όπως εξήγησε ο κ. Σκιαδαρέσης, το γεγονός ότι συνδυάζει εύκολη πρόσβαση με ασφάλεια και άριστες υγειονομικές συνθήκες στα μικρά οικογενειακά καταλύματα που διαθέτει το νησί, όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας.

« Ερχόμενος κάποιος οδικώς στη Λευκάδα μειώνει το κόστος διακοπών του, δεδομένου ότι δεν έχει τα έξοδα που απαιτεί κάποιο άλλο νησί για να κλείσει εισιτήρια με πλοίο ή αεροπλάνο. Όμως, το πιο σημαντικό είναι ότι σε υγειονομικό επίπεδο, αυτό παρέχει ασφάλεια στη μετακίνησή του αφού ο καθένας μπαίνει στο αυτοκίνητό του μόνο με την οικογένειά του. Επίσης, τα καταλύματα στη Λευκάδα είναι μικρά, δεν πρόκειται για τεράστια ξενοδοχειακά συγκροτήματα, επομένως δεν παρουσιάζονται φαινόμενα συνωστισμού στις ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού και θεωρώ ότι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που μας προτιμούν. Και φυσικά, τα μέτρα που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις είναι τα ενδεικνυόμενα, το προσωπικό είναι εμβολιασμένο στις περισσότερες περιπτώσεις ή πραγματοποιεί τα προβλεπόμενα τεστ».

Μάλιστα, επισήμανε ότι το τελευταίο δεκαήμερο ο τουρισμός στο νησί έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

«Η Λευκάδα αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων. Διαθέτουμε τις καταπληκτικές μας παραλίες που είναι γνωστές ανά τον κόσμο. Ούτε πέρυσι αλλά ούτε και φέτος αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στο να προσελκύσουμε ‘Ελληνες τουρίστες. Σε σχέση με την περσινή σεζόν η κατάσταση είναι αρκετά καλύτερη. Το νησί εδώ και δέκα μέρες είναι γεμάτο».

Όσον αφορά στην πορεία της επιχείρησης μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού, επισήμανε ότι στη Λευκάδα, περίπου το 75% έχει κάνει την πρώτη δόση ενώ το 64% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Και κατέληξε: «Λόγω και των κλιματικών συνθηκών θεωρώ ότι στη Λευκάδα μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου θα μπορούμε να είμαστε στους εξωτερικούς χώρους. Θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να εμβολιαστεί το προσωπικό. Είναι λάθος να ζητάμε από κάποιον να είναι εμβολιασμένος προκειμένου να πάει σε κάποιο κατάστημα και το προσωπικό του καταστήματος να είναι ανεμβολίαστο. Θα πρέπει και η κυβέρνηση να βρει έναν τρόπο να γίνει αυτό. Η συντριπτική πλειοψηφία έχει κάνει το εμβόλιο. Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι οφείλουμε να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια προκειμένου να μη δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα