back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σ. Μισέλ: Οι ανακοινώσεις Ερντογάν για τα Βαρώσια αυξάνουν τις εντάσεις

Διαβάστε επίσης

Την αλληλεγγύη του προς την Κύπρο υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μισέλ για τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας, κατά την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα Κατεχόμενα και ειδικότερα τις νέες έκνομες ενέργειες σε σχέση με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ζητώντας την ισχυρή αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να υπάρξει αναστροφή τους.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Μάριο Πελεκάνο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε πρόσφατα με τον Τούρκο Πρόεδρο, οπότε είχε προβεί σε παραστάσεις προκειμένου να αποφευχθούν προκλήσεις από μέρους της Τουρκίας κατά την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διαβεβαίωσε τον Νίκο Αναστασιάδη ότι ο ίδιος βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, επισημαίνοντας πως και η ΕΕ θα αντιδράσει περαιτέρω αναλόγως. Παράλληλα, τόνισε ότι οι ανακοινώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων αυξάνουν τις εντάσεις. «Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται. Είναι απαραίτητο να τηρούνται πλήρως τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», έγραψε στο Twitter.

Δείτε την ανάρτηση του Σαρλ Μισέλ:

«Υπογράμμισα την πλήρη αλληλεγγύη στην Κύπρο κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Νίκο Αναστασιάδη. Οι ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν για άνοιγμα τμημάτων των Βαρωσίων αυξάνουν τις εντάσεις και θέτουν σε κίνδυνο τις μελλοντικές συνομιλίες επίλυσης. Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται. Είναι απαραίτητο να τηρούνται πλήρως τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

https://twitter.com/eucopresident/status/1418496801439731712

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα