back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λ. Λαμπράκης: Το βιβλίο μου «Στον Μάνο» είναι σαν ένα αντίδωρο για τον Μάνο Ελευθερίου

Διαβάστε επίσης

Ξεχωριστές στιγμές και μαρτυρίες για τον μεγάλο ποιητή του τραγουδιού Μάνο Ελευθερίου που έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια, περιλαμβάνει το βιβλίο με τίτλο «Στον Μάνο» των εκδόσεων της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης «Πυξίδα της πόλης» το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Μεταξύ άλλων ο αναγνώστης θα διαβάσει λόγια του ίδιου του Μάνου Ελευθερίου, σκέψεις και προσωπικές στιγμές του, τις οποίες επιμελήθηκε ο ηθοποιός Λευτέρης Λαμπράκης.

Όντας ο ίδιος στενός φίλος του Μάνου Ελευθερίου, αποθησαύρισε κείμενα και συνεντεύξεις του ποιητή και κάλεσε ανθρώπους που τον γνώριζαν όπως ο Σπύρος Αραβανής, ο Ηρακλή Οικονόμου, η Νένα Μεντή, ο Κώστας Λογαράς, και ο Μάνος Καρατζογιάννης να μοιραστούν με τους αναγνώστες στιγμές που έζησαν μαζί του.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Αυτό το βιβλίο το οποίο ”γεννήθηκε” με τη συμβολή της Περιφέρειας και της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης, είναι σαν ένα αντίδωρο για τον Μάνο Ελευθερίου. Δεν πρόκειται απλώς για πολύ ωραία γραμμένα κείμενα, αλλά για κείμενα από καρδιάς. Είναι προσωπικές εμπειρίες του καθενός που συμμετέχει, από ανθρώπους που έχουν ζήσει στιγμές με τον Μάνο και τις μοιράζονται με το κοινό. Είναι ένα βιβλίο που του το χρωστούσα».

Μάλιστα, τη χρονιά που ”έφυγε” μου είχε υποσχεθεί ότι θα ερχόταν στα Χανιά παρόλο που ήταν πολύ δύσκολο για εκείνον καθώς απέφευγε τα ταξίδια, δεν έμπαινε σε αεροπλάνα και πλοία. Η Περιφέρεια Κρήτης τον παρακαλούσε και υπήρξα ενδιάμεσος ώστε να πειστεί να έρθει γιατί ήθελαν να πραγματοποιήσουν κάποιες συναυλίες-αφιερώματα προς τιμήν του στην Κρήτη.

Σχεδιάζαμε επίσης να διοργανώσουμε μια έκθεση από κοινού στη Σύρο, αφιερωμένη στη θεατρική πορεία δύο σπουδαίων ηθοποιών του ελληνικού θεάτρου, την Ελένη Παπαδάκη και την Κατίνα Παξινού. Δυστυχώς δεν προλάβαμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα