back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μ. Βορίδης: Στα τέλη Οκτωβρίου επαναξιολόγηση της κατάστασης με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Διαβάστε επίσης

Στα τέλη Οκτωβρίου θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε κλάδους όπου είναι υποχρεωτικοί, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι ο χρόνος που θα βρίσκονται σε αναστολή είναι αόριστος και σύμφωνα με τη σχετική διάταξη έως τα τέλη Οκτωβρίου η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, την πορεία των εμβολιασμών και τον αριθμό των εργαζόμενων που θα συμμορφωθεί.

Παράλληλα, απέρριψε τα περί τιμωρίας εργαζομένων, λέγοντας ότι στόχος των υποχρεωτικών εμβολιασμών δεν είναι η τιμωρία αλλά η προστασία της δημόσιας υγείας, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα με τη στενή έννοια του όρου καθώς -όπως είπε- κανείς δεν υποχρεώνει κάποιον να εμβολιαστεί.

Για τους υγειονομικούς ανέφερε ότι όλα δείχνουν ότι το ποσοστό συμμόρφωσης θα φτάσει κοντά στο 95%, ωστόσο παραμένει το υπόλοιπο 5%, που εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο και δεν μπορεί να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς καθώς μπορεί να τους μολύνει.

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους, τόνισε ότι κατά τη γνώμη του οι αποφάσεις θα πρέπει να ασκούνται σταθμισμένα και λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους μετάδοσης της κάθε επαγγελματικής ομάδας.

Αναφερόμενος ειδικά στην εστίαση ο κ. Βορίδης τόνισε ότι ο εμβολιασμός μπορεί να θεωρηθεί προϋπόθεση για πρόσληψη και το ποσοστό συμμόρφωσης των εργαζομένων είναι πολύ υψηλό, καθώς υπάρχει και εξοικείωση με τα υγειονομικά προαπαιτούμενα για την εργασία.

Όσον αφορά το προφίλ των αντιεμβολιαστών, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που έχουν επιφυλάξεις για τα εμβόλια, δεν ταυτίζονται με τις συνομωσιολογικές θεωρίες των αρνητών στις πρόσφατες συγκεντρώσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα