back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Καρανταγλής: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο. Σωστή η απόφαση για προαιρετικό εμβολιασμό των άνω των 12 ετών

Διαβάστε επίσης

 

«Έχουμε το εμβόλιο, ένα όπλο ασφαλές και αποτελεσματικό. Δεν είναι πειραματικό, είναι εγκεκριμένο. Είναι ασφαλές,  σύμφωνα με μελέτες, σε παιδιά και εφήβους άνω των 12 ετών. Είναι σωστή η απόφαση να εμβολιαστούν προαιρετικά οι ηλικίες αυτές» δήλωσε στον Αθήνα 984 ο παιδίατρος και υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Υγείας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Νίκος Καρανταγλής.

Μιλώντας στον Γιάννη Παπαγεωργίου τόνισε πως «ο εμβολιασμός έχει βοηθήσει στη βελτίωση της κατάστασης με την πανδημία στη χώρα.»

Και ξεκαθάρισε: «Κύριο μέλημά μας, η προστασία των ίδιων των παιδιών, γιατί μπορεί η νόσος να είναι ήπια, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Ειδικά για τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα, όσα είναι σε ανοσοκαταστολή, έχουν σοβαρές πνευμονοπάθειες ή είναι παχύσαρκα, η κατάσταση ενδέχεται να γίνει δύσκολη, γι’ αυτό και πρέπει να εμβολιαστούν.»

Ο κ Καρανταγλής ανέφερε πως «στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, έχουμε νοσηλεύσει περισσότερα από 100 παιδιά με κορονοϊό και πολλοί από τους γονείς συζητώντας κατόπιν μαζί μας έλεγαν πως  θα προτιμούσαν, εάν ήξεραν, να είχαν εμβολιαστεί τα παιδιά τους.»

Παράλληλα, προέτρεψε και τους ενήλικες να εμβολιστούν επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει για το χτίσιμο τείχους ανοσίας και να ακολουθήσουν τα παιδιά.

Σε σχέση με τα εχέγγυα ασφάλειας των δύο m-RNA εμβολίων για τις ηλικίες κάτω των 12 ετών τόνισε ότι «είναι σε εξέλιξη κλινικές δοκιμές και γύρω στον Σεπτέμβριο θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα για τα παιδιά 5 έως 11 ετών. Θα χρειαστεί διαφορετικό δοσολογικό σχήμα, ενώ θα τροποποιηθούν οι δόσεις και το μεσοδιάστημα.»

Ολοκληρώνοντας, υπενθύμισε ότι η πλατφόρμα για τον προαιρετικό εμβολιασμό παιδιών και εφήβων άνω των 12 ετών ανοίγει την Παρασκευή 30 Ιουλίου και υπογράμμισε πως η δυνατότητα που έχει δοθεί σε ιδιωτικά παιδιατρικά ιατρεία να διενεργούν εμβολισμούς σε παιδιά χωρίς αμοιβή  από τους γονείς, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην επιτυχία της επιχείρησης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα