back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εκκενώνεται προληπτικά λόγω φωτιάς η κοινότητα Δροσιά του δήμου Ερυμάνθου – Εκκενώνεται προληπτικά και η κοινότητα Σουλίου

Διαβάστε επίσης

Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιά που εκκενώθηκε λόγω της φωτιάς.

Η εντολή για την προληπτική εκκένωση, δόθηκε από την Πυροσβεστική λίγο πριν από τις 13:00 το μεσημέρι, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι από την φωτιά που μαίνεται σε δασική έκταση.

«Στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί».

Όσον αφορά στην φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε», προσθέτοντας ότι «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Ειδικότερα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Πυρκαγιά στην περιοχή Ελεκίστρα – Εκκενώνεται προληπτικά η κοινότητα του Σουλίου

Εντολή για προληπτική εκκένωση της κοινότητας Σουλίου, που βρίσκεται στις παρυφές της Πάτρας, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην γειτονική περιοχή της Ελεκίστρας.

Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση της κοινότητας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα