back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σ. Αβραμίδου: Τα ζώα εξαρτώνται από εμάς, ας βάλουμε ένα μπολάκι νερό έξω από το σπίτι ή το μαγαζί μας

Διαβάστε επίσης

Αυτές τις μέρες που ο καύσωνας θα είναι έντονος και διαρκείας, η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι πιο αναγκαία από ποτέ καθώς, όπως κι εμείς, έτσι κι εκείνα, υποφέρουν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Γι αυτό, ένα μπολ με νερό έξω από την πόρτα μας ή το κατάστημά μας, μπορεί να αποβεί σωτήριο για τα αδέσποτα σκυλιά, τις γάτες αλλά και για τα πουλιά που σε συνθήκες καύσωνα  αναζητούν νερό.

Όπως ανέφερε η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Υπεύθυνη για τα ζώα, κ. Σεραφίνα Αβραμίδου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου,  υπάρχει καθημερινή μέριμνα ώστε να βρίσκουν νερό και φαγητό στις ποτίστρες και στις ταΐστρες, που έχουν τοποθετηθεί σε σημεία της πόλης, προτρέποντας τους πολίτες να πράξουν το ίδιο.

«Ο βασικός στόχος είναι ο κόσμος να καταλάβει ότι υπάρχουν και αυτά τα πλάσματα, ότι συγκατοικούμε στον πλανήτη και σε αυτή την πόλη, ότι τα ζώα εξαρτώνται από μας και πρέπει να τα βοηθήσουμε. Το να βάλουμε ένα μπολάκι νερό έξω από το σπίτι ή το μαγαζί μας δεν δημιουργεί πρόβλημα. Δε χρειάζεται να είναι κάποιος φιλόζωος για να το κάνει. Λίγη καλοσύνη και ενσυναίσθηση για όλα τα πλάσματα που υπάρχου δίπλα μας χρειάζεται».

Σημείωσε, ότι μπορεί ο Δήμος να είναι νομικά υπεύθυνος για τα ζώα, αλλά δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται παντού 24ωρες το 24ωρο υπογραμμίζοντας ότι «γι αυτό είναι σημαντική η βοήθεια των πολιτών, που είναι τα μάτια μας και τα πόδια μας μέσα στην πόλη».

Η κ. Αβραμίδου, γνωστοποίησε ότι μέχρι στιγμής, ο Δήμος Αθηναίων έχει τοποθετήσει πενήντα ποτίστρες δροσιάς στις γειτονιές της Αθήνας, γύρω στα είκοσι σπιτάκια για τα αδέσποτα ζώα και περίπου δώδεκα ταΐστρες, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθούν ακόμη έξι νέες ταΐστρες.

Παράλληλα, λειτουργεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα αδέσποτα ζώα https://animalscityofathens.gr, όπου περιγράφονται οι πολλές δράσεις για τη φροντίδα τους στο Δήμο Αθηναίων.

Μέσω της ιστοσελίδας οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις δράσεις του τμήματος της Αστικής Πανίδας του Δήμου, να βρίσκουν όλα τα ζωάκια που αναζητούν μια φιλόξενη στέγη, να καταχωρούν τα ζώα που έχουν υιοθετήσει στη βάση του Δήμου, να καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης ή να προσφέρουν την εθελοντική βοήθειά τους όπου απαιτείται.

«Δεχόμαστε οποιαδήποτε εθελοντική προσφορά και διαβάζουμε όλα τα μηνύματα που μας έρχονται και ανταποκρινόμαστε. Θέλουμε διαύλους επικοινωνίας με τον κόσμο», επισήμανε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα