back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Καμπότζη: Lockdowns στις επαρχίες που γειτονεύουν με την Ταϊλάνδη

Διαβάστε επίσης

Οι αρχές της Καμπότζης ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην επιβολή lockdowns σε οκτώ επαρχίες που γειτονεύουν με την Ταϊλάνδη από τα μεσάνυχτα για να αποτρέψουν την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός Χουν Σεν υπέγραψε αργά χθες Τετάρτη διάταγμα με τα περιοριστικά μέτρα: μεταξύ άλλων θα απαγορευθεί στους πολίτες να βγαίνουν από το σπίτι, να συμμετέχουν σε συναθροίσεις και να επιδίδονται σε οικονομικές δραστηριότητες, πλην όσων θεωρείται ότι είναι απόλυτα απαραίτητο, όπως οι εργαζόμενοι στις αερομεταφορές.

«Το προσωρινό lockdown (…) έχει σκοπό να αποτραπεί η μετάδοση της παραλλαγής Δέλτα στην κοινότητα», εξηγεί ο επικεφαλής της κυβέρνησης στο διάταγμα, που μεταφορτώθηκε στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Τα σημεία διέλευσης στα σύνορα Καμπότζης-Ταϊλάνδης θα κλείσουν για τους πολίτες και θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο για τη μεταφορά αγαθών ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, διευκρίνισε ο Χουν Σεν και διευκρίνισε πως τα περιοριστικά μέτρα θα διαρκέσουν ως τουλάχιστον τη 12η Αυγούστου.

Η Καμπότζη μπόρεσε να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2020, όμως από τον Φεβρουάριο και μετά έχει βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα, το οποίο έχει αυξήσει τον απολογισμό των θυμάτων στους 1.339 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 75.152 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 ως εδώ.

Η γειτονική Ταϊλάνδη είναι επίσης αντιμέτωπη με νέο κύμα, αποδιδόμενο κυρίως στην παραλλαγή Δέλτα, η οποία αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία. Καταγράφει αλλεπάλληλα ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες· σήμερα οι ταϊλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ρεκόρ θανάτων (165) όσο και μολύνσεων (17.669).

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα