back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»

Διαβάστε επίσης

13η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα – Αποτελέσματα

Πραγματικά ελπιδοφόρα χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα της 13ης Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα, τα μέλη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», καθώς δείχνουν ότι οι νέοι υιοθετούν πιο υγιείς και υπεύθυνες συμπεριφορές στο τιμόνι, από ό,τι οι προηγούμενες γενιές.

Για 13η χρονιά, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με τη δυναμική παρουσία των εθελοντών του, διοργάνωσε και φέτος το καλοκαίρι τη δράση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Τροχαίας Χαλκίδας, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών Χαλκίδας, της Diageo Hellas AE και της Συμμαχίας για την Ασφάλεια & τον Πολιτισμό στο δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον.

Η όμορφη βραδιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς η ανταπόκριση και η συμμετοχή από οδηγούς και θαμώνες του νυχτερινού κέντρου ήταν εξαιρετικά μεγάλη, σημειώνουν από το Ινστιτούτο. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση όλων, και κυρίως των νέων σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση, και να τους ενθαρρύνουν να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω στο σπίτι την παρέα του.

Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας», πάνω από 250 οδηγοί και θαμώνες ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης και περισσότερα από 75 άτομα συμμετείχαν συνολικά, ηλικίας 17-65 ετών, εκ των οποίων 62 άνδρες και 13 γυναίκες.

Από όλους τους συμμετέχοντες, 54 τήρησαν την υπόσχεσή τους για μη κατανάλωση αλκοόλ (0,0), 19 ήσαν κάτω από το επιτρεπόμενο όριο (0,01-0,24) ενώ μόλις 2 βρέθηκαν να το έχουν ξεπεράσει (0,25+).

Από αυτούς, παραπάνω από 9 στους 10 κράτησαν την υπόσχεσή τους και παρέμειναν κάτω από το νόμιμο όριο που ορίζει ο ΚΟΚ. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 75% εξ’ αυτών όχι απλώς κράτησαν την υπόσχεσή τους, αλλά είχαν εντελώς μηδενικά αποτελέσματα στο φιλικό αλκοτέστ, που σημαίνει ότι ακολούθησαν πιστά τις συμβουλές του Ι.Ο.ΑΣ. να μην καταναλώσουν καθόλου αλκοόλ πριν πιάσουν το τιμόνι. Επίσης σημαντικό ήταν ότι όσοι βρέθηκαν πάνω από το νόμιμο όριο υποσχέθηκαν ότι δεν θα οδηγήσουν οι ίδιοι αλλά κάποιος άλλος από την παρέα τους που δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της δράσης, οι συμμετέχοντες με ενδιαφέρον συνομίλησαν με τους ανθρώπους και τους εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. και παρέλαβαν έντυπο ενημερωτικό υλικό αναφορικά με τα θέματα του αλκοόλ και της οδικής ασφάλειας γενικότερα καθώς και αναμνηστικά δώρα.

Η πρόεδρος του Ινστιτούτου Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά η οποία παρέστη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δυναμική παρουσία των εθελοντών του Ινστιτούτου και την εποικοδομητική συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδος και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Χαλκίδας.

Στη δράση έδωσαν το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κος Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων κος Γιάννης Νέζης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας κος Νίκος Γεωργάτος και η Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κα Ρούλα Κεχρή, ενώ πολλοί φίλοι του Ινστιτούτου συμμετείχαν επίσης στην εκδήλωση όπως ο τ. Διοικητής της Τροχαίας Χαλκίδος κ. Χαράλαμπος Σφέτσας και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας Διονύσου, κ. Παναγής Λουκάτος.

Το Ινστιτούτο Οδικής Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς που στήριξαν τη δράση, τον επιχειρηματία κ. Άγγελο Μιχελή για τη φιλοξενία στο χώρο του Asteria Plage, τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν τόσο θετικά στη δράση μας και τις μικρές εθελόντριες Ερατώ και Ισαβέλλα για το πάθος που επιδεικνύουν για την Οδική Ασφάλεια.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα