back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Α. Κορακάκη: Φεύγω πολύ ικανοποιημένη αλλά και με μια μικρή πικρία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαβάστε επίσης

Καταλαμβάνοντας την 6η θέση στον τελικό των 25μ. στο σπορ πιστόλι, ολοκλήρωσε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Άννα Κορακάκη.

Μάλιστα, έφτασε μέχρι και την 4η θέση, ωστόσο, ύστερα από μία άστοχη προσπάθεια έμεινε εκτός και κατέλαβε τελικά την 6η.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα, δις Ολυμπιονίκης, είχε τερματίσει στην ίδια θέση και στα 10 μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Μιλώντας αποκλειστικά στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Γιαγκίνη, η Άννα Κορακάκη, δήλωσε ικανοποιημένη από την εμφάνισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η έλλειψη αγώνων την επηρέασε αισθητά.

«Φεύγω από αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία. Ελπίζω αυτό να είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα μετά την πανδημία για πολλούς και καινούριους αγώνες, τους οποίους μας στέρησε ο κορονοϊός.

Φεύγω όμως και με μια μικρή πικρία γιατί επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι του προπονητή μου ότι αυτή η πανδημία θα με κρατούσε πίσω, καθώς για ενάμιση χρόνο δεν είχα καθόλου αγώνες ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και στο εξωτερικό.

Όπως είχα προβλέψει, θα ήταν πάρα πολύ ευνοημένες αθλήτριες από μεγάλες χώρες, οι οποίες, παρά την πανδημία, είχαν τη δυνατότητα στις χώρες τους να πραγματοποιούν αγώνες. Θεωρώ ότι αν φέτος είχα 3-4 περισσότερους αγώνες για να έρθω στο Τόκιο, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά».

Και πρόσθεσε: «Στο άθλημά μας δεν είναι τίποτα δεδομένο. Είμαστε κάποιες αθλήτριες στον κόσμο που βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο επίπεδο και είμαστε εξίσου ικανές. Πάρα πολλά φαβορί βρέθηκαν εκτός τελικού. Επομένως, είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη που έχω καταξιωθεί στο χώρο, για να χρησιμοποιήσω και τα λόγια  ξένων προπονητών και αυτό με κάνει πάρα πολύ χαρούμενη. Αυτό είναι το μετάλλιο για εμένα και φεύγω πολύ ικανοποιημένη».

Όπως είπε, στον τελικό των 25μ., πέραν της τεχνικής που πάντα χρειάζεται, πολύ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και ο παράγοντας τύχη και όπως η  ίδια ανέφερε, δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα καλά με μόλις 4 hit μετά από δύο σειρές βολών.

Στη συνέχεια, άρχισε να ανεβάζει στροφές και να αντεπιτίθεται και μάλιστα βρέθηκε σε τροχιά μεταλλίων, μόλις τέσσερα hit πίσω από την πρώτη Νοτιοκορεάτισσα, όμως, μετά την έκτη σειρά βολών, έμεινε εκτός συνέχειας για μόλις μία επιτυχημένη βολή (18 έναντι 19) και αποχώρησε τελικάμε την 6η θέση.

«Πρόκειται για λεπτομέρειες στις οποίες μόνο η τύχη βοηθάει. Όμως, γι αυτό δεν μπορείς να κάνεις κάτι».

Όσο για τα μελλοντικά της σχέδια:«Βραχυπρόθεσμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει διακοπές, θάλασσα, φαγητό, οικογένεια, φίλους και συγγενείς. Αμέσως μετά, ξεκινάει ένας νέος Ολυμπιακός κύκλος. Το Παρίσι είναι πολύ κοντά. Ευελπιστώ να αρχίσουν πάλι οι αγώνες για να κάνω μια πολύ σωστή προετοιμασία ώστε να έρθει ένα μετάλλιο στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα