back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Guardian: Η Ελλάδα στέλνει την αστυνομία στα δημοφιλή νησιά για εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων

Διαβάστε επίσης

 

Η Ελλάδα έχει αρχίσει να αναπτύσσει αστυνομικές δυνάμεις σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς καθώς η τουριστική σεζόν της χώρας κινείται σε υψηλούς ρυθμούς εν μέσω της ανησυχητικής εξάπλωσης των νέων παραλλαγών του κορονοϊού σημειώνει σε σημερινό αναλυτικό δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Οι αρχές , γράφει η εφημερίδα, ενισχύoυν την αστυνομική  δύναμη σε νησιά, όπως η Μύκονος και η Ίος, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τους τοπικούς επιχειρηματίες που δεν συμμορφώνονται με τα υγειονομικά μέτρα που αποσκοπούν στον περιορισμό της πανδημίας,

«Η παραλλαγή Δέλτα σημαίνει ότι όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν τώρα το τέταρτο κύμα και όχι όπως αναμενόταν τον Νοέμβριο», δήλωσε ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στον Guardian. Σύμφωνα με τα στοιχεία  που παραθέτει ο Guardian στη Μύκονο δραστηριοποιούνται περίπου 186 αστυνομικού, από 56 που ήταν εκεί την προηγούμενη χρονιά ενώ στην Ίο μεταβαίνουν επιπλέον 30 αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας συνοδευόμενοι από αστυνομικούς με πολιτικά από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής.  Η βρετανική εφημερίδα αναφερεται στην προειδοποίηση  του  υφυπουργού  Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προς τις αρχές  και τους επιχειρηματίες της Ίου και της Μυκόνου αλλά και προς  άλλα έξι δημοφιλή νησιά (Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο) , να εφαρμόζουν όλα τα πρέποντα μέτρα .

Σύμφωνά με τα στοιχεία που παραθέτει ο Guardian,  εκ μέρους του υπουργείου Τουρισμού,  οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 130% συγκριτικά με πέρυσι, χρονιά κατά την οποία σημειώθηκε πτώση των επισκεπτών κατά 75%. Οι φετινές αφίξεις παραμένουν σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από τη χρονιά-ρεκόρ του 2019,  όταν η Ελλάδα προσέλκυσε 33,1 εκατ. τουρίστες.

Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα