back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στέφανος Ντούσκος στον Αθήνα 9.84: Δεν πίστευα ποτέ ότι μπορώ να είμαι Χρυσός Ολυμπιονίκης και μάλιστα με ολυμπιακό ρεκόρ

Διαβάστε επίσης

Με μια εκπληκτική κούρσα ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα πετυχαίνοντας και Ολυμπιακό ρεκόρ.
Ο 24χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης δεν μπορούσε να πιστέψει την επιτυχία του.
Μιλώντας αποκλειστικά στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Γιαγκίνη δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Δεν πίστευα ποτέ ότι μπορώ να είμαι Χρυσός Ολυμπιονίκης και μάλιστα με ολυμπιακό ρεκόρ»

Σχετικά με την κούρσα του ο Έλληνας χρυσός ολυμπιονίκης είπε μεταξύ άλλων: «Στα 750 μέτρα έκανα μια αλλαγή και δεν πίστευα ότι θα αντέξω, ήθελα όμως πάρα πολύ να είμαι στα μετάλλια και είπα στον εαυτό μου…αυτή είναι η κούρσα σου και θα την κάνεις μέχρι τελικής πτώσης. Στα τελευταία 250 μέτρα όλα γύρω μου γύριζαν, και έλεγα απο μέσα μου… πάμε- πάμε έχεις ένα μετάλλιο»

Ο δρόμος προς τη νίκη πάντως είναι πολύ δύσκολος και όπως είπε ο Στέφανος Ντούσκος:
«Σκέφτηκα αρκετές φορές να τα παρατήσω  Η προπόνηση είναι πολύ δύσκολη, κάνουμε 10 ώρες προπόνηση την ημέρα. Πέρασα αρρώστιες τραυματισμούς, πολλές φορές από τους πόνους στη μέση μου δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Είχα όμως τη στήριξη των γονιών μου, του προπονητή μου και του χορηγού μου, που μου έλεγαν συνέχισε μην τα παρατάς και αυτό πραγματικά με κράτησε»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα