back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θ. Τσούχλος: Οι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό που ξεπερνάει το 80%

Διαβάστε επίσης

«Οι εκπαιδευτικοί -και κυρίως της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό που ξεπερνάει το 80%», τόνισε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το ποσοστό συμπεριλαμβάνονται και οι συνάδελφοί του, οι οποίοι έχουν νοσήσει από κορονοϊό κι έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία.

Όπως είπε, η κυβέρνηση έδωσε μια λύση αρκετά καλή, αρκεί να εφαρμοστεί χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα.

«Εκτιμώ ότι θα αγγίξουμε το 90% των εμβολιασμών στους εκπαιδευτικούς και ενδεχομένως μείνει ένα 10% που για κάποιο λόγο δεν θα κάνει το εμβόλιο. Όπως εξήγησε και ο πρωθυπουργός, θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται δύο τεστ την εβδομάδα από όσους εκπαιδευτικούς δεν έχουν εμβολιαστεί».

Παράλληλα, ο κ. Τσούχλος, σημείωσε ως θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές Δομές Υγείας όπου πραγματοποιούνται δωρεάν rapid tests.

«Πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test λειτουργεί και ο Δήμος Αθηναίων σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να το κάνει δωρεάν. Αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία του Δήμου Αθηναίων και το ακολουθούν κι άλλοι Δήμοι της χώρας. Επομένως, θα μπορούσαμε να βρούμε μια λύση ώστε αυτό το 10% των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών να διαχέεται στις Δομές Υγείας και να κάνει το rapid test».

Ωστόσο, εξήγησε ότι αν θα πρέπει να πραγματοποιείται μοριακό τεστ μια φορά την εβδομάδα, αυτό αποτελεί μια πολύ υψηλή δαπάνη ανά μήνα για κάθε εργαζόμενο και ότι πρόκειται για ένα σκληρό αντίμετρο το οποίο θα δημιουργήσει προβλήματα.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ανέφερε ότι η Ομοσπονδία είχε ζητήσει από τον Ιανουάριο να υπάρξει προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, προτρέποντας όσους συναδέλφους τους δεν το έχουν κάνει ακόμα, να το πράξουν άμεσα.

«Εμείς λέμε σε όλους τους συναδέλφους μας να εμβολιαστούν. Όμως, αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να γίνει με πειθώ. Η βία δεν βοηθά προς την επιδιωκόμενη κατεύθυνση. Η βία φέρνει αντίδραση, γενικότερα, όχι μόνο στην περίπτωση των εκπαιδευτικών. Εμείς ως Δ.Σ. ακολουθήσαμε την ορθή γραμμή και εμβολιαστήκαμε, παροτρύναμε και τους συναδέλφους μας κι έτσι θα συνεχίσουμε. Να μη φτάσουμε την 1η Σεπτεμβρίου σε μια τιμωρητική διαδικασία».

Εκτίμησε πάντως ότι όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι αρνητές του εμβολιασμού, αλλά φοβούνται από όσα κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί για ενδεχόμενες παρενέργειες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας προσπαθήσουμε να τους πείσουμε όλους και στην έναρξη των μαθημάτων να έχουμε φτάσει το ποσοστό του εμβολιασμού στο 100%».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα