back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τόκιο 2020: Εκτός βάθρου ο Γκολομέεβ – Τερμάτισε στην 5η θέση στα 50μ. ελεύθερο

Διαβάστε επίσης

Την καλύτερη εμφάνιση Έλληνα κολυμβητή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαιρουμένων εκείνων του 1896, ισοφάρισε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στο Τόκιο.

Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέλαβε την πέμπτη θέση στα 50μ. ελεύθερο με χρόνο 21.72 (μαζί με τον Βρετανό Μπεν Πράουντ), όμως σίγουρα η γεύση που του μένει είναι γλυκόπικρη, αφού το μετάλλιο ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Πέραν του Αμερικανού Κάλεμπ Ντρέσελ, που πήρε το τέταρτο χρυσό του μετάλλιο στους Αγώνες, πετυχαίνοντας και Ολυμπιακό ρεκόρ με 21.07, οι επιδόσεις του δεύτερου Φλοράν Μανοντού από τη Γαλλία (21.55) και του τρίτου Μπρούνο Φράτους από τη Βραζιλία (21.57) είναι χειρότερες από το πανελλήνιο ρεκόρ του Γκολομέεβ (21.44).

Ακόμη κι έτσι, πάντως, ο 28χρονος κολυμβητής «έγραψε ιστορία», ισοφαρίζοντας την πέμπτη θέση που είχε καταλάβει ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 1.500μ. ελεύθερο το 2004, ενώ είναι ο μόνος Ελληνας που έχει αγωνιστεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων εκτός Αθήνας.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 50μ. ελεύθερο ανδρών:

1. Κάλεμπ Ντρέσελ (ΗΠΑ) 21.07 (Ολυμπιακό ρεκόρ)

2. Φλοράν Μανοντού (Γαλλία) 21.55

3. Μπρούνο Φράτους (Βραζιλία) 21.57

4. Μάικλ Αντριου (ΗΠΑ) 21.60

5. Μπεν Πράουντ (Μ. Βρετανία) 21.72

. Κριστιάν Γκολομέεβ (ΕΛΛΑΔΑ) 21.72

7. Λορέντζο Τζατσέρι (Ιταλία) 21.78

8. Τομ Ντε Μπουρ (Ολλανδία) 21.79

«Είμαι απογοητευμένος»

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ δεν είχε κρύψει ότι ο μεγάλος στόχος του στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ήταν η κατάκτηση ενός μεταλλίου. Ετσι, στις πρώτες του δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ, μετά τον τελικό των 50μ. ελεύθερο, δεν μίλησε με την ικανοποίηση της πέμπτης θέσης, αλλά με την απογοήτευση της απώλειας του μεταλλίου, το οποίο ήταν μέσα στις δυνατότητές του, με βάση τις επιδόσεις που σημείωσαν ο δεύτερος και ο τρίτος (ο Γάλλος Φλοράν Μανοντού και ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Φράτους αντίστοιχα).

«Είμαι λίγο απογοητευμένος, για να πω την αλήθεια κυνήγαγα το μετάλλιο. Σίγουρα δεν μπορώ να είμαι δυσαρεστημένος με την πέμπτη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μπήκα στον τελικό, αλλά… δεν ξέρω τι πήγε στραβά. Ισως να πίεσα λίγο παραπάνω απ΄όσο έπρεπε, αλλά δεν πειράζει. Την ευχαριστήθηκα την κούρσα, αλλά όταν τερμάτισα και είδα ότι ήμουν πέμπτος, ήμουν λίγο στενοχωρημένος», δήλωσε ο Γκολομέεβ, αλλά η -υποχρεωτική- μάσκα δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του.

Ο 28χρονος Ελληνας κολυμβητής είπε ακόμη ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά του, με ορίζοντα τους Αγώνες του 2024, στο Παρίσι. «Συνεχίζουμε με στόχο την επόμενη Ολυμπιάδα, όπου θα προσπαθήσω για κάτι καλύτερο. Πρέπει να βελτιώσω κάποια πραγματάκια», κατέληξε ο Κριστιάν Γκολομέεβ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα