back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Κρ. Τσιμανούσκαϊα σχεδιάζει να αναχωρήσει για την Πολωνία τις προσεχείς ημέρες

Διαβάστε επίσης

Η Λευκορωσίδα αθλήτρια Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα, που βρίσκεται στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο, κατέθεσε αίτηση για ανθρωπιστική βίζα και σχεδιάζει να αναχωρήσει για την Πολωνία τις προσεχείς ημέρες, δήλωσε στο Reuters ο Μάρσιν Πριντάς, Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών.

«Σύμφωνα με την απόφασή της.., σχεδιάζει να έρθει στην Πολωνία τις προσεχείς ημέρες», εξήγησε ο Πολωνός αξιωματούχος.

Την πρόθεσή της αυτή επιβεβαίωσε από την Ουκρανία και ο σύζυγός της Αρσένι Ζντάνεβιτς. «Βρίσκομαι σε ουκρανικό έδαφος και σχεδιάζω να πάω να βρω την γυναίκα μου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο σύζυγός της, ο οποίος πέρασε στην Ουκρανία φοβούμενος ότι λόγω της «διένεξης» της αθλήτριας με τις λευκορωσικές αρχές, ο ίδιος «δεν θα ήταν ασφαλής στην Λευκορωσία».

Ο Αρσένι Ζντάνεβιτς δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η σύζυγός του, την ώρα που, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και μία αθλητική ένωση που συνδέεται με την λευκορωσική αντιπολίτευση, η Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα εισήλθε το πρωί στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Λευκορωσικού Ιδρύματος Αθλητικής Αλληλεγγύης Αλεξάντρ Οπέικιν, η αθλήτρια «συμπλήρωσε τα έγγραφα για την χορήγηση πολιτικού ασύλου στην Πολωνία».

Νωρίτερα, η πρεσβεία της Λευκορωσίας στο Τόκιο ζήτησε επισήμως ενημέρωση από τις ιαπωνικές αρχές σχετικά με την λευκορωσίδα αθλήτρια, μετά την άρνησή της να επιβιβασθεί σε πτήση με προορισμό την Λευκορωσία.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα