back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ετοιμάζει ο δήμος Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ετοιμάζεται να παρουσιάσει ο δήμος Αθηναίων. Την ανακοίνωση έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Κώστας Μπακογιάννης προσθέτοντας ότι το σχέδιο του δήμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση καθώς η Δημοτική Αρχή πιστεύει στον διάλογο και ζητά και επιπλέον προτάσεις για το καλό της Αθήνας.

Στην ίδια τοποθέτηση του ο κ. Μπακογιάννης απάντησε στην δημοτική αντιπολίτευση για το θέμα του πράσινου ισοζυγίου μετά την αποκάλυψη ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχουν κοπεί 10.000 δένδρα στην Αθήνα.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Αθηναίων αφού υπογράμμισε ότι μέχρι και πρόσφατα η πολιτική που επικρατούσε ήταν υπέρ του τσιμέντου και κατά του πρασίνου δήλωσε ότι για πρώτη φορά ο δήμος έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα φύτευσης 1.000 δέντρων στην πόλη την ίδια στιγμή που έχουν ξεκινήσει και τα έργα ανάπλασης των λόφων του Λυκαβηττού και του Στρέφη που θα προσφέρουν ακόμη περισσότερο στην αύξηση του πρασίνου της πόλης.

Επιπλέον ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στα έργα που έχει ξεκινήσει ο δήμος που γίνονται με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον όπως τα 400 πεζοδρόμια που κατασκευάζονται και θα χρησιμοποιηθούν ψυχρά υλικά και ειδικού τύπου πλάκες.

Ο κ.Μπακογιάννης μίλησε ακόμη και για τα έργα στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος όπου θα φυτευτούν 28 μεγάλα δέντρα, ενώ ο Μεγάλος Περίπατος όταν θα ολοκληρωθεί θα προσφέρει στην πόλη πενήντα στρέμματα κοινόχρηστους χώρους.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα