back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Κρήτη – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε ευαίσθητες περιοχές

Διαβάστε επίσης

Πολύ υψηλός, στην κατηγορία 4, είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Τρίτη 3 Αυγούστου για το σύνολο της Περιφέρειας Κρήτης, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας. Επιπλέον, σημειώνεται ότι στις επόμενες ημέρες θα επικρατήσουν ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ανέμους που θα ευνοούν την ανάπτυξη και εξάπλωση πυρκαγιών.

Ως εκ τούτου επισημαίνει τα μέτρα προστασίας προφύλαξης αλλά και το τι πρέπει να κάνουν τόσο για τον καύσωνα όσο και στην περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά. Καλεί τους πολίτες να λάβουν περισσότερες οδηγίες προστασίας στον σύνδεσμο: ttps://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena ενώ υπενθυμίζεται σε όλους: «Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα».

Σχετικά με τον νομό Ρεθύμνου, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή υπενθυμίζει σε πολίτες και τουρίστες ότι: «Σε ημέρες όπου ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, είναι 4 και 5, απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων και παραμονής και διανυκτέρευσης εκδρομέων καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου, στις παρακάτω ευαίσθητες και δασικές περιοχές: «Δήμος Ρεθύμνης: Περιαστικά δάση Ευλιγιά, Προφ.Ηλία και Αγίου Ιωάννη, περιοχή αναδάσωσης Αρκαδίου. Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ.Ιωάννου, Πηγές Κουρταλιώτη έως και την περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει την λίμνη Πρέβελη ( εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας) καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης. Δήμος Μυλοποτάμου: φαράγγι Μαργαριτών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα