back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τους άστεγους

Διαβάστε επίσης

Με τον υδράργυρο να χτυπάει και σήμερα «κόκκινο», λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, βρίσκονται από τις 10 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, προσφέροντας στους άστεγους υλική βοήθεια, τρόφιμα χυμούς, νερά αλλά και πρώτες βοήθεια καθώς και ψυχολογική στήριξη όπου είναι αναγκαίο.

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα βρίσκονται στους δρόμους του κέντρου μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι μοιράζοντας νερά και χυμούς ενημερώνοντας τους άστεγους της πόλης για τους κλιματιζόμενους χώρους. Οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καλύπτουν την περιοχή του Θησείου και το Μοναστηράκι.

Συνολικά εκτιμάται πως θα ωφεληθούν περίπου 120 άτομα, ενώ ανάλογες δράσεις θα υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικότερα σε περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν αντίστοιχες συνθήκες. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η 5η δράση που πραγματοποιείται φέτος και η 3η σε περίοδο καύσωνα.

«Το κυριότερο είναι ότι, μέσα από τη συγκεκριμένη επαναλαμβανόμενη δράση, δίνουμε ένα μάθημα κυρίως ανθρωπισμού, εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός, με αφορμή την σημερινή δράση.

Ειδικότερα όπως σημείωσε «κλιμάκια του Ε.Ε.Σ, σήμερα, εν μέσω του φοβερού αυτού καύσωνα, βρίσκονται κοντά στους αστέγους συμπολίτες μας, δίνοντας ποικίλη βοήθεια όπως κλινοσκεπάσματα, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και δροσερά ροφήματα για να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες της εποχής. Παράλληλα, το εξειδικευμένο προσωπικό μας παρέχει Πρώτες Βοήθειες και ψυχολογική υποστήριξη σε όσους χρήζουν βοήθειας. Ταυτόχρονα, γίνονται θερμομετρήσεις και ενημερώνουμε τις ευάλωτες αυτές ομάδες για τους κλιματιζόμενους χώρους προσωρινής φιλοξενίας και τα μέτρα αρωγής και υποστήριξης που αναπτύσσονται από την οικεία Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Την συγκεκριμένη δράση στηρίζει και ο Γεν. Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος παραβρίσκεται στα σημεία που επιχειρούν οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ μαζί με τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Αυγερινό.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταύρος έχει επίσης δημιουργήσει τηλεφωνικό κέντρο, με τον πενταψήφιο αριθμό «10205», στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί ο οποιοσδήποτε πολίτης και να ζητήσει υποστήριξη, όπου θα συνδράμουν εξειδικευμένα στελέχη, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τα δέματα με το ανθρωπιστικό υλικό εξασφαλίστηκαν εξ ολοκλήρου μέσω χορηγίας της εταιρείας Procter & Gamble, στο πλαίσιο της Επείγουσας Έκκλησης για τον Covid-19 που υλοποιεί ο Οργανισμός.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα