back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος αποκαλεί τα ευρήματα σε βάρος του Άντριου Κουόμο αποτρόπαια

Διαβάστε επίσης

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε σήμερα τα ευρήματα έρευνας ότι ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες «αποτρόπαια» και έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα τοποθετηθεί για το θέμα αργότερα σήμερα.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας έρευνας νωρίτερα σήμερα, που έδειξε πως ο Κουόμο επιδόθηκε σε ανεπιθύμητες θωπείες, φιλιά και αγκαλιές και έκανε ανάρμοστα σχόλια σε πολλές γυναίκες.

«Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος που θα τα είχε δει το πρωί (όλα αυτά) και δεν βρήκε τους ισχυρισμούς αυτούς αποτρόπαιους. Εγώ σίγουρα τους βρήκα», δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει κατά το παρελθόν πει ότι ο Κουόμο θα πρέπει να παραιτηθεί εάν οι ισχυρισμοί αποδεικνύονταν αληθινοί έπειτα από τη διεξαγωγή μιας έρευνας.

Ο Κουόμο αρνείται ότι “άγγιξε ποτέ κάποιον με ανάρμοστο τρόπο”

Ο Άντριου Κουόμο διαβεβαίωσε ξανά σήμερα πως δεν «άγγιξε ποτέ κάποιον με ανάρμοστο τρόπο ούτε προέβη σε ακατάλληλες σεξουαλικές προσεγγίσεις», μετά τη δημοσίευση μιας έκθεσης, που τον κατηγορεί ότι παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες τα τελευταία χρόνια.

«Πάνω απ’ όλα, θέλω να γνωρίζετε (…) ότι δεν άγγιξα ποτέ κανέναν με ανάρμοστο τρόπο ούτε προέβην σε ακατάλληλες σεξουαλικές προσεγγίσεις», τόνισε ο 63χρονος κυβερνήτης.

«Απλά δεν είμαι εγώ αυτό το άτομο και δεν υπήρξα ποτέ αυτό το άτομο», συμπλήρωσε.

Την παραίτηση του Κουόμο ζητούν στελέχη του κόμματός του

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί, δείχνοντας να το αποκλείει, την ώρα που πολλά στελέχη από το κόμμα των Δημοκρατικών τον καλούν να εγκαταλείψει τη θέση του.

Σε αυτό το κλίμα και ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία Τσακ Σούμερ αλλά και η γερουσιαστής Κίρστεν Γκίλιμπραντ, και οι δύο Δημοκρατικοί από τη Νέα Υόρκη, κάλεσαν σήμερα τον Κουόμο να παραιτηθεί.

«Η σημερινή έκθεση από το γραφείο της Γενικής Εισαγγελέως της πολιτείας της Νέας Υόρκης τεκμηρίωσε και επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς θαρραλέων γυναικών που βγήκαν μπροστά για να μοιραστούν τις ιστορίες τους και επιδοκιμάζουμε τις γυναίκες που το κάνουν αυτό», υπογραμμίζουν σε μια ανακοίνωση.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο κυβερνήτης πρέπει να παραιτηθεί».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα