back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ελλάδα-Μαυροβούνιο 10-4: Εντυπωσιακή πρόκριση στους “4” των Ολυμπιακών Αγώνων

Διαβάστε επίσης

Με μία εκπληκτική εμφάνιση η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών επικράτησε με 10-4 του Μαυροβουνίου και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και θα διεκδικήσει μετάλλιο.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου παίζοντας υποδειγματικά και με μεγάλη συγκέντρωση στο παιχνίδι της, συνέτριψε το Μαυροβούνιο με  και μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων στο Τόκιο.

Έχοντας σε εκπληκτική μέρα όλα της τα ατού και κυρίως έναν καταπληκτικό Μάνο Ζερδεβά κάτω από τα δοκάρια της που έπιανε τα άπιαστα, η Ελλάδα επέβαλε το ρυθμό της από το πρώτο 8λεπτο.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών είναι η πιο επιτυχημένη στα ομαδικά αθλήματα, με συνεχείς παρουσίες και διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες δίνει σταθερά το «παρών» από το 1980, με καλύτερα θέση της «γαλανόλευκης» την 4η στην Αθήνα το 2004.

Στο Τόκιο της δίνεται η μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει αυτό που τόσο λείπει από τη συλλογή της. Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Στον ημιτελικό της Παρασκευής (6/8, 09:30), η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ Ουγγαρίας και Κροατίας.

Ο αγώνας:

Μεγάλη νευρικότητα, κακές επιλογές στην επίθεση, καλά μπλοκ στην άμυνα και αποτελεσματικότητα των δύο τερματοφυλάκων, χαρακτήρισαν την πρώτη περίοδο. Οι δύο ομάδες έχασαν από δύο επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα και το μοναδικό γκολ του εναρκτήριου οκταλέπτου ήρθε από μία πανέξυπνη λόμπα του Γενηδουνιά, που είδε εκτός θέσης τον Κάντιτς και τον «κρέμασε» από πολύ μακριά.

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Μπργκούλιαν ισοφάρισε, αλλά ο Φουντούλης απάντησε άμεσα, με τη βοήθεια της τύχης, καθώς η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια στο κεφάλι του Κάντιτς, για να καταλήξει στα δίχτυα. Η ελληνική άμυνα ήταν απροσπέλαστη, έχοντας αποκόψει από το παιχνίδι τον…εγκέφαλο των Μαυροβούνιων, Αλεξάνταρ Ιβοβιτς, αλλά στην επίθεση δεν υπήρχαν λύσεις. Έστω όμως κι έτσι, η εθνική εκμεταλλεύθηκε μία κερδισμένη αποβολή και με τον Κώστα Γκιουβέτση απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων (3-1) στο ημίχρονο.

Τα πρώτα 40 δευτερόλεπτα της του τρίτου οκταλέπτου αποδείχθηκαν καθοριστικά για την εξέλιξη του αγώνα. Ο Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς είδε διαδοχικά δύο βασικούς παίκτες του, τον Σπάιτς και τον Μπργκούλιαν, να αποβάλλονται με αντικατάσταση, ενώ ο Ντίνος Γενηδουνιάς με πέναλτι ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-1. Το Μαυροβούνιο δεν είχε πλέον ούτε λύσεις, ούτε επιλογές, ούτε ψυχολογία, τη στιγμή που ο Γενηδουνιάς πέταγε…φωτιές και με ακόμη δύο τέρματα έδωσε τεράστιο προβάδισμα στην εθνική (6-1), περίπου δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος.

Οι Μαυροβούνιοι έκαναν μία τελευταία προσπάθεια και μείωσαν σε 6-3 στο τελευταίο 8λεπτο, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ιβοβιτς αστόχησε σε παίκτη παραπάνω, ο Παπαναστασίου αξιοποίησε το αντίστοιχο «γαλανόλευκο» πλεονέκτημα και η πρόκριση για την Ελλάδα “κλείδωσε”.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 3-1, 4-2

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 1-1 Μπργκούλιαν (περιφέρεια), 2-1 Φουντούλης (περιφέρεια), 3-1 Γκιουβέτσης (π.π.), 4-1 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 5-1 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 6-1 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 6-2 Ιβοβιτς (περιφέρεια), 6-3 Τσούτσκοβιτς (φουνταριστός), 7-3 Παπαναστασίου (π.π.), 8-3 Αργυρόπουλος (φουνταριστός), 9-3 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 9-4 Ιβοβιτς (κόντρα), 10-4 Καπότσης (περιφέρεια).

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβας, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Κάντιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς, Τσούτσκοβιτς 1, Πόπαντιτς, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα, Ιβοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Μπανίσεβιτς

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα