back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο καύσωνας εκτίναξε στα ύψη τις πωλήσεις κλιματιστικών

Διαβάστε επίσης

Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν οι πωλήσεις κλιματιστικών και ανεμιστήρων λόγω καύσωνα.

Σε μια πρώτη εκτίμηση, οι καταστηματάρχες ηλεκτρικών ειδών μεταφράζουν την αύξηση των πωλήσεων στα κλιματιστικά σε ένα ποσοστό της τάξης του 40%, συγκριτικά πάντα με την αντίστοιχη περυσινή καλοκαιρινή περίοδο.

Σε πολλά καταστήματα ηλεκτρικών ειδών του κέντρου έχουν εξαντληθεί ορισμένα είδη, όπως τα μικρής ισχύος (9 BTU) air contition, τα οποία είναι και τα πιο οικονομικά μοντέλα, είτε κλιματιστικά σε προσφορές μαζί με την τοποθέτηση τους είτε κάποια παλιά μοντέλα, που υπήρχαν σε απόθεμα στα υπόγεια των καταστημάτων. Ενδεικτικό στοιχείο της μεγάλης ζήτησης για κλιματιστικά, αποτελεί το γεγονός ότι σε πολλά πολυκαταστήματα με την
πώληση των κλιματιστικών να συνοδεύεται με δωρεάν τοποθέτηση τους, καταγράφεται αναμονή του πελάτη μέχρι και 15 μέρες στις λίστες των εταιρειών που φροντίζουν την εγκατάσταση του. Η αναμονή αυτή οφείλεται λόγω των συσσωρευμένων παραγγελιών, με αποτέλεσμα να τηρείται σειρά προτεραιότητας για την τοποθέτηση των ήδη αγορασμένων κλιματιστικών.

Ανάρπαστοι είναι και οι ανεμιστήρες, κυρίως οι οικονομικοί, η τιμή των οποίων κυμαίνεται από 10 ευρώ έως και 50 ευρώ ανάλογα με το είδος και την ισχύ της αποδοτικότητας του.

Επίσης, στα ύψη εκτινάχθηκαν το τελευταίο διάστημα οι πωλήσεις ανεμιστήρων οροφής με τις τιμές να ξεκινούν από 50 ευρώ και να φθάνουν τα 200 ευρώ, ο ακριβότερος. Σε αυτή την τιμή θα πρέπει κάποιος να προσθέσει και 20 ευρώ επιβάρυνση για το κόστος τοποθέτησης.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα