back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φιλιππίνες: Νέο lockdown στη Μανίλα

Διαβάστε επίσης

Νέο lockdown τέθηκε σε ισχύ σήμερα στη Μανίλα καθώς οι αρχές των Φιλιππίνων προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση της covid-19 στη χώρα, την ώρα που παρουσιάζεται έξαρση των κρουσμάτων λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορονοϊού.

Σήμερα το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν στη χώρα 10.623 νέα κρούσματα covid-19. Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό μολύνσεων εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες.

Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 1.638.345 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας και 28.673 θάνατοι.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μανίλας, όπου ζουν περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι, η αστυνομία έχει στήσει οδοφράγματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές αναμονής καθώς αστυνομικοί ελέγχουν τα οχήματα προκειμένου να βεβαιωθούν ότι σε αυτά επιβαίνουν μόνο εργαζόμενοι πρώτης γραμμής.

Οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει ότι ένα κύμα μολύνσεων που οφείλεται στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, που θεωρείται πιο μεταδοτικό, θα μπορούσε να φέρει στα όριά τους τα νοσοκομεία τις επόμενες ημέρες, αν δεν λαμβάνονταν πιο δραστικά περιοριστικά μέτρα στην πρωτεύουσα.

Το lockdown που είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα επεκτάθηκε χθες στην επαρχία Λαγκούνα, νότια της Μανίλας, ενώ οι περιορισμοί ενισχύθηκαν και σε άλλες περιοχές όπου παρατηρήθηκε έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Τις τελευταίες εβδομάδες εντοπίστηκαν στις Φιλιππίνες περισσότερα από 330 κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα και οι αρχές φοβούνται ότι θα εξαπλωθεί σε όλο το αρχιπέλαγος.

Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί για την ανάσχεση της πανδημίας έχουν επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της χώρας, με εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν μείνει άνεργοι και πολλές οικογένειες να ζουν στην αβεβαιότητα.

Το νέο lockdown ενδέχεται να επιδεινώσει το φαινόμενο της φτώχειας, με την κυβέρνηση να έχει καταβάλει μέχρι στιγμής μόλις 4.000 πέσος (67 ευρώ) βοήθεια ανά νοικοκυριό.

Μόνο οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα