back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΥΕΘΑ: Δεν υπήρξε παραίτηση του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ περί παραιτήσεως του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων. Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν».

Ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού, Υποστράτηγος Γ. Κουμεντάκος , δυσαρεστήθηκε όταν έμαθε ότι μετατίθεται σε μία θέση στο ΤΕΘΑ, την οποία θεωρεί υποδεέστερη των ικανοτήτων του και ενημέρωσε τους συνεργάτες τους ότι σκέφτεται να παραιτηθεί. Δεν υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους ευθιξίας, όπως αναφέρουν πολλά μη καλώς πληροφορημένα ΜΜΕ, διότι τα ελικόπτερα ΣΙΝΟΥΚ της Αεροπορίας Στρατού δεν ήταν ΟΛΑ έτοιμα για τις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης. Υπήρξε όμως και μια συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, που ήταν αρκετά έντονη… Ωστόσο, ΔΕΝ του ζητήθηκε η παραίτησή του.

Σε ανακοίνωση του το ΓΕΣ επισημαίνει: «Σας γνωρίζουμε ότι τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα.»

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα