back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαλάρωσε την ταξιδιωτική οδηγία προς τον Καναδά

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποβάθμισε την ταξιδιωτική οδηγία αναφορικά με την COVID-19 για τον Καναδά στο «Επίπεδο 2 Επιδείξτε Αυξημένη Προσοχή», σύμφωνα με μία χθεσινή ανακοίνωση.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) χαλάρωσαν επίσης τη σύσταση για τα ταξίδια στον Καναδά στο Επίπεδο 2.

Παρά την αλλαγή αυτή, η αμερικανική κυβέρνηση δεν δείχνει κάποια ένδειξη χαλάρωσης των περιορισμών για τους Καναδούς τουρίστες, για τους οποίους έχει απαγορευτεί η είσοδος τους στις ΗΠΑ από τα χερσαία σύνορα.

Τη Δευτέρα, ο Καναδάς άνοιξε τα σύνορα του στους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς τουρίστες, για πρώτη φορά μέσα σε 16 μήνες.

Ο Καναδάς απαγόρευσε όλα τα ταξίδια αναψυχής από τις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά από την 9η Αυγούστου οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορούν να εισέρχονται στη χώρα.

Οι περιορισμοί που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ για τα μη απαραίτητα ταξίδια στα χερσαία σύνορα του Καναδά και του Μεξικού, έχει προγραμματιστεί να αρθούν την 21η Αυγούστου, αλλά είναι πιθανό να ανανεωθούν και πάλι.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η ταξιδιωτική οδηγία για αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Βιετνάμ, της Αυστρίας και της Κένυας, αυξήθηκε στο «Επίπεδο 3 – Επανεξέταση Ταξιδιού».

Το CDC προειδοποίησε τη Δευτέρα κατά των ταξιδιών στο Ισραήλ, στη Γαλλία, στην Ταϊλάνδη και την Ισλανδία, αλλά και σε αρκετές άλλες χώρες, εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού των μολύνσεων στις χώρες αυτές.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε επίσης τις παράλληλες ταξιδιωτικές οδηγίες «Επίπεδο 4: Μην Ταξιδεύετε» για την Ισλανδία και την Γαλλία τη Δευτέρα και επιβεβαίωσε χθες ότι πρόσθεσε και το Ισραήλ στην ίδια λίστα.

Τον προηγούμενο μήνα, το Ισραήλ συμπεριλαμβάνονταν στο «Επίπεδο 1» από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ, πριν ανέβει δύο επίπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα