back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Βερολίνο θα σταματήσει τη χρηματοδότηση του Αφγανιστάν, αν οι Ταλιμπάν καταλάβουν την εξουσία

Διαβάστε επίσης

Η Γερμανία δεν θα προσφέρει οικονομική στήριξη στο Αφγανιστάν, αν οι Ταλιμπάν καταλάβουν την εξουσία και επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο (σαρία) στη χώρα, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας μιλώντας στο ZDF.

«Κάθε χρόνο προσφέρουμε 430 εκατομμύρια ευρώ για να στηρίζουμε το Αφγανιστάν. Δεν θα δώσουμε ούτε δεκάρα, αν οι Ταλιμπάν καταλάβουν την εξουσία στη χώρα και επιβάλουν τη σαρία», τόνισε ο Μάας.

Στο μεταξύ χθες, Τετάρτη, το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις απελάσεις αιτούντων άσυλο προς το Αφγανιστάν εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης της ασφάλειας στη χώρα.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε σήμερα την απόφαση αυτή και ανακοίνωσε ότι το Βερολίνο θα διευκολύνει την είσοδο στη Γερμανία των Αφγανών που εργάζονταν για τον γερμανικό στρατό που βρισκόταν στο Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί άδειες εισόδου στη χώρα για 2.500 Αφγανούς, σύμφωνα με τον Μάας. Αυτές αφορούν Αφγανούς οι οποίοι εργάστηκαν για τον γερμανικό στρατό και μέλη των οικογενειών τους.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα