back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τρίπολη: Περίπου 680 πυροσβέστες και πέντε εναέρια μέσα επιχειρούν στη Γορτυνία και στη γειτονική Ηλεία

Διαβάστε επίσης

Περίπου 680 πυροσβέστες επιχειρούν στη Γορτυνία και στη γειτονική Ηλεία, συγκεκριμένα σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εστίες της φωτιάς και να περιορίσουν τις αναζωπυρώσεις, ενώ από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις δασικές πυρκαγιές της Γορτυνίας και της Αρχαίας Ολυμπίας επιχειρούν 678 πυροσβέστες με 218 οχήματα και 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στις προαναφερόμενες δυνάμεις συμπεριλαμβάνονται και αυτές που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από την Τσεχία, 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, 200 πυροσβέστες με 59 οχήματα από τη Γαλλία, 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα από τη Γερμανία και 39 πυροσβέστες με 16 οχήματα από την Αυστρία.

Όσον αφορά την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».

Παράλληλα, συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα