back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κορυφώνεται η έξοδος για τον Δεκαπενταύγουστο

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη είναι η κίνηση από σήμερα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των εκδρομέων για τον Δεκαπεντάγουστο και των τελευταίων αδειούχων του Αυγούστου.

Σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι προορισμοί που παρουσιάζουν αυξημένη πληρότητα είναι αυτοί για τα νησιά των Κυκλάδων.

Για σήμερα, Παρασκευή 14/8, έχουν προγραμματιστεί 28 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, 12 από τη Ραφήνα και 9 από το Λαύριο.

Χθες Παρασκευή 13/08, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 28 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου 24.556 επιβάτες, για τα νησιά του Αρσογαρωνικού 39 απόπλοι πλοίων με 6.776 επιβάτες, από τη Ραφήνα 16 αναχωρήσεις πλοίων με 6.924 επιβάτες και από το Λαύριο 11 αναχωρήσεις πλοίων με 2.964 επιβάτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου μία ώρα νωρίτερα, ενώ σε ό,τι αφορά τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του κορονοϊου χρειάζεται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν ή PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών ή rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης.

Επίσης, από τις 4 Ιουνίου 2021 είναι διαθέσιμη στο επιβατηγό κοινό της ακτοπλοΐας η ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, την οποία είναι υποχρεωμένοι όλοι οι ταξιδιώτες να συμπληρώνουν πριν την επιβίβασή τους στα πλοία κατά τις μετακινήσεις τους από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα.

Σημειώνεται, ότι η πληρότητα στα πλοία παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα