back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι όλης της Εύβοιας

Διαβάστε επίσης

Κάηκε η τουριστική σεζόν στην Εύβοια

Στο 100% οι ακυρώσεις στο βόρειο τμήμα της Εύβοιας αλλά και στο υπόλοιπο νησί γίνονται αθρόες ακυρώσεις με την πληρότητα να κινείται μόλις στο 15%.

«Δυστυχώς η φετινή χρονιά για την Εύβοια θεωρείται τουριστικά χαμένη. Στη Βόρεια Εύβοια οι ακυρώσεις είναι στο 100%. Στην υπόλοιπη Εύβοια υπάρχουν και εκεί ακυρώσεις λόγω των επιπτώσεων που έχουν δημιουργηθεί από την καταστροφή του βορείου τμήματος. Μιλάμε για πληρότητες της τάξης του 15%, στο νότιο τμήμα του νησιού», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας Μιλτιάδης Χέλμης. «Η κατάσταση είναι δραματική οι ξενοδόχοι που έχασαν τα καταλύματα τους αλλά και οι υπόλοιποι πρέπει να επιστρέψουν τις προκαταβολές στους πελάτες που ακυρώνουν. Έχουμε μια μικρή ελπίδα να δουλέψουν, κάπως, οι περιοχές που δεν επλήγησαν από τις πυρκαγιές».

Μέτρα στήριξης

Άμεσα χαρακτήρισε ο κ. Χέλμης τα πρώτα μέτρα στήριξης, που ανακοινώθηκαν ωστόσο επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει ένα συνολικό πακέτο μέτρων για τη στήριξη αυτών των ανθρώπων και ένας σχεδιασμός σε βάθος χρόνου καθώς η ανάπλαση της περιοχής θα χρειαστεί χρόνια.

«Θα πρέπει να υπάρξει μια περίοδος χάριτος για τα δάνεια τους. Από τον Ιανουάριο θα πρέπει να επιστρέψουν τις προκαταβολές, που πήραν λόγω κορονοϊού, να ρυθμίσουν χρέη ασφαλιστικά και φορολογικές υποχρεώσεις. Αυτό το εξάμηνο στήριξης που έχει εξαγγελθεί δεν επαρκεί αλλά φαντάζομαι πως τα μέτρα στήριξης θα επεκταθούν. Η πτώση του τζίρου στις τουριστικές επιχειρήσεις της Εύβοια τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ μεγάλη».

«Δυστυχώς ενώ τα τελευταία χρόνια η Εύβοια είχε μια άνοδο στο τουριστικό της προϊόν και η φετινή σεζόν ξεκίνησε με μεγάλες ελπίδες, η καταστροφή που μας βρήκε είναι πρωτόγνωρη και τεράστια. Πέρσι, εν μέσω της τουριστικής σεζόν αντιμετωπίσαμε τις πλημμύρες από τον Ιανό στη Κεντρική Εύβοια. Πρέπει να υπάρξει ένας ολιστικός σχεδιασμός τόσο για την ανάπλαση της φύσης όσο και για την αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία προσαρμοσμένο στη κλιματική αλλαγή», καταλήγει ο κ. Χέλμης.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα