back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θεοδωρίδου: Αναγκαίος ο εμβολιασμός των παιδιών και η τρίτη δόση στους ανοσοκατεσταλμένους 

Διαβάστε επίσης

Σημαντικό και αναγκαίο χαρακτήρισε τον εμβολιασμό των παιδιών, έναντι της COVID-19, η καθηγήτρια παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, για την εμβολιαστική κάλυψη, η κα Θεοδωρίδου, τόνισε πως θα πρέπει οι γονείς να μην έχουν επιφυλάξεις και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους καθώς ο κίνδυνος από τη νόσηση είναι πολύ μεγαλύτερος.

Αυξημένο κίνδυνο διατρέχουν, σημείωσε η καθηγήτρια, τα παχύσαρκα παιδιά, παιδιά με χρόνια προβλήματα όπως αναπνευστικά, του κυκλοφορικού συστήματος, του ουροποιητικού, με νευρολογικά προβλήματα, με ανοσοανεπάρκεια καθώς μεταξύ άλλων και με αναπτυξιακά προβλήματα.

Για το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης αναμνηστικής δόσης, σημείωσε ότι οι μελέτες στη χώρα μας δείχνουν πως σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, το επίπεδο των αντισωμάτων μειώνεται σημαντικά μετά τους 6 μήνες.

Ιδιαίτερα προβληματίζουν οι ανοσοκατεσταλμένοι, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και άτομα με αυξημένη έκθεση στον κορονοϊό, όπως οι υγειονομικοί.

Σύμφωνα πάντως με την καθηγήτρια, ςμέχρι σήμερα δεν υπάρχουν δεδομένα που να αποδεικνύουν την ανάγκη χορήγησης ενισχυτικής δόσης στους εμβολιασμενους του γενικού πληθυσμού.

Έλενα Μπέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα