back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Γερμανία στέλνει ελικόπτερα στην Καμπούλ για να διασώσουν πολίτες της

Διαβάστε επίσης

Η Γερμανία θα στείλει δύο ελικόπτερα στην Καμπούλ για να απομακρύνουν Γερμανούς που κινδυνεύουν ή βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο, ενώ εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης έκανε γνωστό πως ένας Γερμανός πολίτης πυροβολήθηκε και βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, αλλά η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και σύντομα θα απομακρυνθεί αεροπορικώς από το Αφγανιστάν.

Τα δύο γερμανικά ελικόπτερα αναμένεται να φθάσουν αύριο, Σάββατο, το πρωί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

Τα ελικόπτερα θα παραλάβουν ανθρώπους μόνο από την περιοχή της Καμπούλ και δεν θα επιχειρήσουν μακρύτερα σε πόλεις όπως η Μαζάρ-ι-Σαρίφ, δήλωσε σήμερα Γερμανός στρατηγός. Τα ελικόπτερα θα είναι έτοιμα για να επιχειρήσουν αύριο στην Καμπούλ και θα υπάρξει συντονισμός των αποστολών τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Τέλος, ο εκπρόσωπος  της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Βερολίνο πως «ένας άμαχος Γερμανός τραυματίσθηκε από σφαίρα πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Δέχθηκε ιατρική φροντίδα, όμως η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και σύντομα θα απομακρυνθεί αεροπορικώς».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα