back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Θωμαΐδης: Υψηλό το ιικό φορτίο στην Αττική – Αναμένεται αύξηση με την επιστροφή των αδειούχων

Διαβάστε επίσης

Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής με την επιστροφή των αδειούχων, που θα αποτυπωθεί και σε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αναμένει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, ο οποίος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη σημείωσε ότι παρά τη μείωση των κατοίκων λόγω καλοκαιριού, το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό.

«Το ιικό φορτίο στην Αττική παραμένει υψηλό και θα αυξηθεί» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι τα λύματα είναι το αποτύπωμα της καθημερινότητάς μας κι αυτό το εργαλείο θα αξιοποιηθεί για να διαμορφωθεί πολιτική υγείας και μέσα από αυτή την προσέγγιση.

«Είναι σημαντική η κατάκτηση της δημιουργίας του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για να προβλέπουμε την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Θωμαΐδης και συμπλήρωσε ότι υπό τον συντονισμό του ΕΟΔΥ είναι προς υλοποίηση από την Περιφέρεια Αττικής, ο σχηματισμός ενός Δικτύου στην Αττική, προκειμένου να επεκταθεί η παρακολούθηση των λυμάτων και για άλλες νόσους, όπως η ηπατίτιδα ή η μικροβιακή αντοχή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα