back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Από Ρεθυμνιώτες ερασιτέχνες το καλύτερο σποτ για τον εμβολιασμό

Διαβάστε επίσης

Το χιούμορ επιστράτευσαν ένας φαρμακοποιός και ο δήμος Ρεθύμνης για να πείσουν τους πολίτες, που φοβούνται τον εμβολιασμό κατά της covid19. Δημιούργησαν ένα τηλεοπτικό spot με τίτλο «Φαρμακείο», το οποίο, μέχρι στιγμής, μετρά 154.755 προβολές.

Το πρωτότυπο και αστείο σποτ ήταν μία ιδέα του φαρμακοποιού Μανόλη Στεφανάκη, ο οποίος, επίσης, πρωταγωνιστεί σε αυτό μαζί με την κα Μαρία, η οποία του αναφέρει «Έρχονται τα εγγόνια μου από τη Θεσσαλονίκη. Θέλω να κάνω το εμβόλιο, μην το πείτε στην κόρη μου». Εκείνος τη ρωτά «Γιατί;». «Γιατί μου είπε ότι θα εκπέμπω τον… Πανταζή» του απαντά . «Το 5G» τη διορθώνει ο φαρμακοποιός. Η κα Μαρία καταλήγει λέγοντας πως το χειρότερο τσιπάκι που έχουμε πάνω μας είναι το κινητό μας.

«Ο δήμος ήθελε να δημιουργήσει 2 σποτάκια για την προώθηση του εμβολιασμού και συνεργάστηκε με την Νέα Τηλεόραση Κρήτης, στην οποία εργάζεται μια φίλη μου, η οποία γνώριζε πως γράφω κάποια χιουμοριστικά κείμενα στην σελίδα του φαρμακείου και μου πρότεινε να γράψω τα σενάρια», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο κ. Στεφανάκης. «΄Ετσι έγραψα το «Φαρμακείο» και το «Καφενείο» του οποίου το σενάριο ήταν παραγγελία. Όσοι δουλέψαμε για αυτά τα σποτάκια είμαστε ερασιτέχνες. Ο στόχος μας είναι να δείξουμε, με χιούμορ, στον κόσμο που φοβάται ότι το μόνο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι το εμβόλιο και πως πρέπει να ενημερώνονται από έγκυρες επιστημονικές πηγές».

«Αυτό που παρατηρώ στο φαρμακείο είναι ότι όντως μια μεγάλη μερίδα του κόσμου φοβάται να κάνει το εμβόλιο, δεν είναι αντιεμβολιαστές» σημειώνει ο κ. Στεφανάκης, «καθώς ακούνε και διαβάζουν πολλά, από μη καταρτισμένους επιστημονικά ανθρώπους και αναξιόπιστες πηγές. Πολλοί με ρωτούν και σε όσους βεβαίως έχουν τη διάθεση να ακούσουν, συζητάμε, τους εξηγώ, και σιγά σιγά προχωράμε προς το ραντεβού».

Όσον αφορά την μεγάλη απήχηση του σποτ «Φαρμακείο» στο κοινό, ο κ. Στεφανάκης επεσήμανε την ανάγκη και την αξία του γέλιου τόσο στις δύσκολες όσο και στις χαρούμενες συγκυρίες της ζωής.

Το σποτ «Καφενείο»

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα