back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη της Φ. Γεννηματά στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας

Διαβάστε επίσης

Στις καμένες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας βρίσκεται από το πρωί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε μια άλλη μια δύσκολη ημέρα για την Εύβοια, καθώς η πυρκαγιά στο Μαρμάρι είναι σε εξέλιξη.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για πρωτοφανή καταστροφή καθώς κάηκαν ήδη 520.000 στρέμματα δάσους, σπίτια, καλλιέργειες και καταστράφηκε η παραγωγική βάση της περιοχής.

«Οι δικαιολογίες της Κυβέρνησης και η προσχηματική συγνώμη του κ. Μητσοτάκη δεν πείθουν. Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες και επιμένουμε να αποδοθούν. Το κυβερνητικό σύστημα πολιτικής προστασίας δοκιμάστηκε και στην Εύβοια και απέτυχε», τόνισε η Φώφη Γεννηματά ενώ πρόσθεσε ότι προτεραιότητα για το Κίνημα Αλλαγής «είναι να φυτρώσει η ελπίδα στα καμένα. Να απαντήσουμε στην αγωνία των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων που θέλουν να μείνουν και να δουλέψουν στον τόπο τους. Να ξαναχτιστούν τα σπίτια. Να αποζημιωθούν για τις απώλειες. Να δημιουργηθούν νέες δραστηριότητες και θέσεις εργασίας. Να σχεδιασθεί η αναδάσωση της περιοχής».

όπως υπογράμμισε η κ. Γεννηματά χρειάζεται «ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης με επαρκείς πόρους, στο οποίο κύριοι μέτοχοι και διαχειριστές θα είναι η Αυτοδιοίκηση, οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής και όχι η Μαξίμου Α.Ε.».

«Δεν θα αφήσουμε να εγκαταλειφθεί η Εύβοια, ούτε να γίνει όμηρος ιδιωτικών συμφερόντων», κατέληξε.

Η κυρία Γεννηματά συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού, τις λιμενικές αρχές και εκπροσώπους φορέων των καμένων περιοχών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα