back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θεμιστοκλέους: Έκκληση στους νέους να λάβουν μέτρα κατά την επιστροφή από τις διακοπές

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην μέση όσον αφορά στον ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών στην Ευρώπη», υπογράμμισε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά έχουν χορηγηθεί 11.160.000 δόσεις. Οι 5.900.000 αφορούν μία δόση, ενώ 5.615.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με δύο ή με μία δόση αν πρόκειται για το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Ο κ.Θεμιστοκλέους κάλεσε τους ανεμβολίαστους να επισπεύσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό, που μπορεί να γίνει ακόμα και αυθημερόν και όπως είπε,σήμερα αναμένεται να χορηγηθούν 32.000 δόσεις.

Αναφορικά με τη μείωση του εμβολιαστικού ρυθμού που καταγράφεται τον τελευταίο μήνα, σημείωσε πως , τον Αύγουστο, λόγω των διακοπών, έχει μειωθεί ο εμβολιαστικός ρυθμός και κάλεσε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να σπεύσουν και να κλείσουν ραντεβού ακόμη. Ζήτησε τέλος , από τους νέους κυρίως, να λάβουν μέτρα μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές και να αποφύγουν την επαφή με συγγενείς ή γνωστούς που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Έλενα Μπέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα