back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Τόκιο εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε οκτώ ακόμη νομούς

Διαβάστε επίσης

Η Ιαπωνία εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε οκτώ ακόμη νομούς, συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Χοκάιντο στα βόρεια της χώρας, προκειμένου να ελέγξει μία έξαρση των κρουσμάτων μόλυνσης από την πανδημία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Η κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα επιβάλει σε 13 από τους 47 νομούς της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Τόκιο, έκτακτους περιορισμούς που θα ισχύσουν μέχρι την 12η Σεπτεμβρίου.

Τα περιοριστικά μέτρα εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών μόλυνσης από την παραλλαγή Δέλτα, που συσσωρεύουν την πίεση στο σύστημα υγείας.

«Τα σοβαρά περιστατικά έχουν αυξηθεί ξαφνικά και το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει μία εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα στην έναρξη μιας σύσκεψης με τα μέλη της συμβουλευτικής ομάδας, τα οποία και πρέπει να δώσουν την τελική έγκριση για την εφαρμογή των μέτρων.

Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει έκτακτα περιοριστικά μέτρα στους νομούς Χοκάιντο, Άιτσι και Χιροσίμα, αλλά και σε άλλους πέντε νομούς σε όλο το ιαπωνικό αρχιπέλαγος από μεθαύριο, Παρασκευή, και μέχρι τη 12η Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο εφαρμογής «έκτακτων περιοριστικών μέτρων» και σε άλλους τέσσερις νομούς, σύμφωνα με τον ίδιο υπουργό.

Οι περιορισμοί στην Ιαπωνία είναι πιο χαλαροί από τα λοκντάουν που εφαρμόζονται στις περισσότερες χώρες και επικεντρώνονται σε μέτρα για τα εστιατόρια που κλείνουν νωρίτερα και σταματούν τη χορήγηση αλκοόλ σε αντάλλαγμα για μία επιχορήγηση, αλλά και σε αιτήματα προς τις εταιρίες, ώστε περισσότεροι υπάλληλοί τους να εργάζονται από το σπίτι.

Προχθές, αναφέρθηκαν 16.842 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε όλη την χώρα, με 32 θανάτους.

Το ποσοστό θνησιμότητας στην Ιαπωνία καταγράφεται περίπου στο 1,2% συγκρινόμενο με το 1,7% στις ΗΠΑ και το ποσοστό θνησιμότητας 2% στην Βρετανία.

Ωστόσο, ποσοστό περίπου 90% των κλινών σε μονάδες έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο έχει καλυφθεί, καθώς αυξάνονται τα σοβαρά περιστατικά.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα