back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Λέων: Πάνω από το μέσο όρο του γενικού πληθυσμού, ο εμβολιασμός αστέγων στο Δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

26-08-2021

Σε αυτό το γκρίζο καλοκαίρι της πανδημίας και των πυρκαγιών, δεν πρέπει να ξεχνάμε το επείγον της αλληλεγγύης, σε συνδυασμό με το αίσθημα ευθύνης.
Για τη δική μας ασφάλεια και των γύρω μας. Με την επίγνωση πως για κάποιους, δεν έχει να κάνει μόνο με την κατάσταση της υγείας τους, αλλά κυρίως με την κοινωνική τους κατάσταση.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, συνεχίζοντας τη καλή δουλειά στήριξης ομάδων υψηλού κινδύνου και προσφοράς ασφαλούς διαβίωσης, εκπόνησε και ένα σχέδιο εμβολιασμού για τους άστεγους, που πέραν όλων των άλλων, κινδυνεύουν να καταστούν και υπερμεταδότες. Και έλαβε τα εύσημα του ΠΟΥ για την υποδειγματική εκτέλεση και λειτουργία του.

«Σε σχέση με τον εμβολιασμό των αστέγων, είμαστε πάνω από το μέσο όρο του γενικού πληθυσμού. Σε ποσοστό σχεδόν 70% έχουν κάνει την πρώτη δόση ενώ το 60% έχει ολοκληρώσει την εμβολιαστική διαδικασία.» είπε στον Αθήνα 984, ο Γρηγόρης Λέων, Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Και δεν είναι το μόνο. Όπως πρόσθεσε στη συνέντευξή του στον Γιάννη Λαυράνο «Κλείναμε τα ραντεβού, τους μεταφέραμε στα εμβολιαστικά κέντρα και για όλους όσοι δίσταζαν, φέραμε κινητή μονάδα και τους εμβολιάσαμε στις δομές μας.»

Όντας σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι και σε βάθος λόγω της εμπειρίας του στη διαχείριση του ΚΥΑΔΑ, κάποιες ευαισθησίας τους, όπως και την ανάγκη συγκεκριμένης συμπεριφοράς απέναντί τους, υπογράμμισε την εκστρατεία ενημέρωσης των αστέγων απο πλευράς Δήμου Αθηναίων.

«Σε καμία περίπτωση δεν προχωράμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό. Κάνουμε εκστρατεία ενημέρωσης. Οι άνθρωποι δεν ήξεραν, δεν είχαν ενημερωθεί» λέει
αναφέροντας πως «Ο αγώνας μας δε σταματά μέχρις ότου είναι ασφαλείς όλοι οι άστεγοι της πόλης. Ένα ποσοστό αστέγων που έχουν νοσήσει, όταν έρθει η ώρα, θα προχωρήσουν σε εμβολιασμό.»

Σε σχέση με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στις δομές του ΚΥΑΔΑ, ο κ. Λέων ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει μπει σε διαδικασία υποχρεωτικότητας. Ωστόσο, στη συντριπτική του πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί. Οι κοινωνικοί λειτουργοί του street work έχουν όλοι εμβολιαστεί, εκτός από δύο εξαιρέσεις και αυτές για ιατρικούς λόγους. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια ενημέρωσης.

….Δημιουργήσαμε το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, που προσφέρει ασφαλή διαβίωση σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη κι είχαμε προβλέψει και χώρους καραντίνας.
Το ενισχύσαμε με επιπλέον υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εκπαιδεύσαμε τον κόσμο να χρησιμοποιεί μάσκα προστασίας, όπως και αντισηπτικό τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και κάνουμε ελέγχους σε τακτική βάση, με τη διενέργεια ράπιντ τεστ.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα