back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Β. Κικίλιας: Εμβολιασμοί και έξω από εκκλησίες τις Κυριακές – Σύσκεψη για την ετοιμότητα του ΕΣΥ ενόψει φθινοπώρου

Διαβάστε επίσης

Η ετοιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενόψει και του φθινοπώρου, θα βρεθεί στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης, υπό τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Την ίδια ώρα, κρούσματα και σκληροί δείκτες ανησυχούν τους επιστήμονες, όπως και ο δείκτης θετικότητας, που βρίσκεται πολύ πάνω από το όριο συναγερμού σε περισσότερες από 20 περιοχές, οι οποίες φλερτάρουν και με μίνι lockdown.

«To ΕΣΥ είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει στις όποιες ανάγκες δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ανακοίνωσε, ότι σε συνεργασία με την εκκλησία της Ελλάδος ο εμβολιασμός θα επεκταθεί και έξω από ιερούς ναούς, από Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ.

Χαρακτήρισε ισχνή μειοψηφία τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτικότητα και πρόσθεσε πως οι υγειονομικοί δεν αντιδρούν, κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν. Πάνω από το 94-95% των γιατρών έχει εμβολιαστεί. Όσον αφορά τους νοσηλευτές που είναι η καρδιά του ΕΣΥ, δεκάδες χιλιάδες από αυτούς έχουν εμβολιαστεί και συνεχίζουν να εμβολιάζονται, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, απάντησε πως, «δεν είναι στην πρόθεση να εφαρμόσει κάποιο οριζόντιο lockdown, παρά μόνο τοπικά μέτρα εφόσον χρειαστεί».

Έκρουσε ,τέλος, καμπανάκι κινδύνου για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας , υπογραμμίζοντας πως 9 στους 10 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Με κορονοϊό επίσης νοσηλεύονται τέσσερα νεογνά και δέκα παιδάκια, ενώ ένα είναι διασωληνωμένο.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα