back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ. Χρούσος: Θέμα εβδομάδων να δοθεί το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό μικρότερων παιδιών

Διαβάστε επίσης

Είναι θέμα εβδομάδων ή το πολύ 2-3 μηνών, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» και για τον εμβολιασμό μικρότερων παιδιών, τόνισε – μιλώντας το πρωί στον Αθήνα 9.84 και την Γαλάτεια Καρακατσάνη- ο ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος, σημειώνοντας ότι είναι σε εξέλιξη οι σχετικές μελέτες.

«Θα πρέπει να ανησυχούν λίγο οι γονείς γιατί έχουμε ένα νέο στέλεχος του ιού, όχι περισσότερο επικίνδυνο, αλλά πιο μεταδοτικό. Δε θα πρέπει να σκέφτονται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, έχουν γίνει εκατομμύρια εμβολιασμών σε παιδιά ανά τον κόσμο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα τα παιδιά ηλικίας 12-17 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 3-4%

Όπως είπε ο κ. Χρούσος, οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς το εμβόλιο της Pfizer είναι δοκιμασμένο στο εξωτερικό και δεν υπάρχει πρόβλημα. «Σύντομα και οι παιδίατροι θα συνιστούν τα εμβόλια» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση ανέφερε ότι θα χρειαστεί καθώς στους 8-9 μήνες υποχωρεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου. θα ξεκινήσει από τις μεγαλύτερες ηλικίες και πιο ευάλωτες ομάδες και θα επεκταθεί σε όλες τις ηλικίες, σημείωσε αναφέροντας ότι η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ άλλαξε το τοπίο. « Πρέπει να βιαστούμε. Στο Περού ήδη υπάρχει η μετάλλαξη ΛΑΜΔΑ, που δεν την “πιάνει” το εμβόλιο σχεδόν καθόλου. Καλό είναι να εμβολιαστούμε όλοι σύντομα για να ελέγξουμε την πανδημία» τόνισε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα