back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυστραλία: Αύξηση των κρουσμάτων στη Βικτόρια

Διαβάστε επίσης

Η πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας κατέγραψε σήμερα αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που οφείλονται σε μετάδοση στην κοινότητα, καθώς η τοπική κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρατείνει το lockdown, την ώρα που η Νέα Νότια Ουαλία επισπεύδει το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού για την COVID-19.

Οι κάτοικοι της Βικτόριας, όπου τυπικά η ισχύς των αυστηρών περιοριστικών μέτρων εκπνέει αύριο Πέμπτη, αναμένουν να μάθουν για πόσο θα παραταθούν, μετά την ανακοίνωση πως επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 120 κρούσματα του SARS-CoV-2, έναντι 76 την προηγουμένη.

Τα μέτρα επιβλήθηκαν όταν εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα, στις αρχές Αυγούστου· αλλά οι μολύνσεις πολλαπλασιάζονται με σταθερό ρυθμό τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους έχει ξεκαθαρίσει πως το lockdown θα παραμείνει σε ισχύ αλλά υπόσχεται να χαλαρώσει κάποια μέτρα αν τα κρούσματα παραμείνουν σχετικά λίγα και το ποσοστό των πολιτών που εμβολιάζονται φθάσει σε ικανοποιητικό βαθμό.

Στη Νέα Νότια Ουαλία, διαγνώστηκαν 1.116 μολύνσεις από τον ιό, έναντι 1.164 την προηγουμένη.

Η πολιτειακή πρωθυπουργός Γκλάντις Μπερετζίκλιαν εκτίμησε ότι η Νέα Νότια Ουαλία μπορεί να έχει ανοσοποιήσει το 70% του πληθυσμού της στα μέσα του επόμενου μήνα κι όχι στα τέλη όπως προβλεπόταν ως τώρα, καθώς η κρίση οδήγησε σε αύξηση των εμβολιασμών.

«Αν έχετε επιχείρηση, αρχίστε να ξεσκονίζετε το σχέδιό σας για την ασφάλεια έναντι της COVID-19. Εξασφαλίστε ότι οι υπάλληλοί σας θα εμβολιαστούν ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην ομαλή μας ζωή όταν το 70% (των κατοίκων) έχει λάβει και τις δύο δόσεις», είπε η κυρία Μπερετζίκλιαν μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου στο Σίδνεϊ, την πολιτειακή πρωτεύουσα.

Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί πλήρως το 37% των κατοίκων της πολιτείας 16 ετών και άνω.

Η Νέα Νότια Ουαλία κατέγραψε τέσσερις θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με τα θύματα του τρέχοντος ξεσπάσματος, που αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα, να φθάνουν τα 100.

Η Αυστραλία προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο το λεγόμενο 3ο κύμα της πανδημίας, που ανάγκασε τις αρχές να θέσουν υπό περιοριστικά μέτρα πάνω από τον μισό πληθυσμό. Το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη, οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, καθώς και η πρωτεύουσα, η Καμπέρα, παραμένουν σε lockdown επί εβδομάδες.

Πάντως, παρά την τρέχουσα κρίση, η χώρα έχει μπορέσει να διατηρήσει τα επίπεδα των μολύνσεων και των θανάτων σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα από άλλα κράτη με συγκρίσιμα επίπεδα πληθυσμού και οικονομικής ανάπτυξης.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Αυστραλία έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 1.012 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 55.000 και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2. Η χώρα της Ωκεανίας ήταν η τελευταία της G20 που ξεπέρασε – νωρίτερα αυτή την εβδομάδα – το ορόσημο των χιλίων θανάτων.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα