back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Γεραπετρίτης: Εντός των ημερών ανακοινώσεις για τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας – Πολιτική υποκρισία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Εντός των αμέσως προσεχών ημερών, θα υπάρξει ανακοίνωση για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, επαναλαμβάνοντας ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε δεχθεί τη θέση του υπουργού, είχε, μάλιστα, προχωρήσει, σε συζήτηση με τον πρωθυπουργό για το χαρτοφυλάκιο.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, «ο κ. Αποστολάκης συζήτησε με τον πρωθυπουργό λειτουργικά ζητήματα της πολιτικής προστασίας, δηλαδή ποια είναι η φιλοσοφία της, ποια πολιτική προστασία θέλουμε για τα επόμενα χρόνια, ποιες θα είναι οι πρώτες ενέργειες, πώς θα επενδυθούν οι πόροι που θα προκύψουν».

Στο ερώτημα αν ο κ. Αποστολάκης είχε θέσει ως προϋπόθεση την ύπαρξη ευρείας διακομματικής συναίνεσης, ο Γ. Γεραπετρίτης απάντησε: «Δεν ισχύει καθόλου (…) είχε τεθεί το ζήτημα της ενημέρωσης του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ και πράγματι ενημερώθηκαν. Ο κ. Αποστολάκης ως το χρόνο ανακοίνωσης της νέας κυβέρνησης, ουδέποτε αρνήθηκε. Μολονότι εικάζω ότι και ο ίδιος είχε έλθει σε επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αρνήθηκε, το αντίθετο: ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι θα προσέλθει κανονικά στην ορκωμοσία. Μεσολάβησε βεβαίως η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία (ανακοίνωση) είχε το χαρακτήρα ολομέτωπης επίθεσης, ολοκληρωτικού τύπου και προφανώς ο κ. Αποστολάκης μην μπορώντας να αποδεχθεί την πίεση που του ασκείτο από τον ΣΥΡΙΖΑ, για το λόγο αυτό υπαναχώρησε», ανέφερε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα