back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Οικονόμου: Ο ανασχηματισμός επισκιάστηκε από την υπαναχώρηση του κ. Αποστολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ τορπίλισε την προσπάθεια για συναίνεση

Διαβάστε επίσης

«Σε επικοινωνιακό επίπεδο, ο χθεσινός ανασχηματισμός, επισκιάστηκε από την υπαναχώρηση του κ. Αποστολάκη και το υπόβαθρο που δημιουργήθηκε γύρω από αυτή και αυτό είναι και το σημαντικό πολιτικό γεγονός στο οποίο αξίζει να εμβαθύνει κάποιος», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τορπίλισε την προσπάθεια για συναίνεση ενώ σημείωσε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις για το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας θα γίνουν το προσεχές διάστημα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εκφράσει εμπράκτως αυτό που – τουλάχιστον στα λόγια – ζητούσαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, δηλαδή συναίνεση στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας και πρότεινε σε έναν άνθρωπο να ηγηθεί και ο οποίος θα μπορούσε να έχει υπερκομματική στήριξη.

«Μετά την απόφαση και την ανακοίνωση του ονόματος του κ. Αποστολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας ακραίους χαρακτηρισμούς τορπίλισε αυτή την προσπάθεια. Ο πρωθυπουργός έκανε μια επιλογή που θα μπορούσε να ενώσει, από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αντέχει στην ιδέα ότι μπορεί να προκύψει ένας άνθρωπος που να μη δικαιολογεί από πριν τα στερεότυπα που έχει στο μυαλό της για την κριτική σε ότι αφορά στα πολιτικά πεπραγμένα γιατί αυτό ακυρώνει δομικά την ύπαρξή της».

Σχετικά με το νέο κυβερνητικό σχήμα και τις συγκεκριμένες αλλαγές που προέκυψαν σε Υπουργεία, τόνισε ότι εντάσσονται στο πλαίσιο της αναδιάταξης των δυνάμεων της κυβέρνησης προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του νέου κύκλου που ανοίγεται μπροστά της στο δεύτερο μισό της τετραετίας.

«Σε ότι αφορά στις πολιτικές συντεταγμένες των αλλαγών, είναι εξαιρετικά επιφανειακό να μπορεί κάποιος να βγάλει συμπεράσματα εστιάζοντας σε μεμονωμένα πράγματα και να προσδίδει αυθαίρετα χαρακτηριστικά σε πρόσωπα και σε ανθρώπους. Οι άνθρωποι κρίνονται συνολικά από τις τοποθετήσεις και την παρουσία τους στο δημόσιο βίο, από τον προσανατολισμό τους στη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης.

Συνολικά η κυβέρνηση κρίνεται από τη σύνθεσή της και την παρουσία προσώπων και σε υπουργικούς θώκους και σε κρίσιμες θέσεις του κρατικού μηχανισμού. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη δουλειά που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του σήμερα και στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας για το αύριο».

Και πρόσθεσε: «Οι αλλαγές ενσωμάτωσαν την εμπειρία της τελευταίας περιόδου και κρίθηκαν αναγκαίες προκειμένου να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε με μεγαλύτερη επάρκεια και επιτυχία τα νέα διακυβεύματα, αξιοποιώντας τη σοβαρή και πολύ σημαντική δουλειά που έγινε στο παρελθόν ώστε να είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Εξήγησε ότι βάσει αυτού του σκεπτικού έγινε και η αλλαγή στο Υπουργείο Τουρισμού με την απομάκρυνση του Χάρη Θεοχάρη, τη θέση του οποίου πήρε ο πρώην Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Θεοχάρης έκανε μια εξαιρετική δουλειά τα αποτελέσματα της οποίας επιβεβαιώθηκαν και το φετινό καλοκαίρι. Η απομάκρυνσή του από το Υπουργείο εντάσσεται στην ανάγκη γενικότερης ανασύνταξης. Δε σημαίνει ότι όποιος βγαίνει από την κυβέρνηση δεν επανέρχεται».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα