back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τραμπ: Υποστηρίζει τους αντιπάλους εκείνων που ψήφισαν την παραπομπή του

Διαβάστε επίσης

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χθες, Τετάρτη, δημόσια την προσπάθεια του βετεράνου του Στρατού των ΗΠΑ Τζο Κεντ απέναντι στη βουλευτή Τζέιμι Χερέρα Μπάτλερ της πολιτείας Ουάσινγκτον, η οποία ήταν μεταξύ των λίγων στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, που ψήφισε για την παραπομπή του τον Ιανουάριο.

Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί να βοηθήσει τους Ρεπουμπλικάνους να κερδίσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 και εργάζεται προκειμένου να αντικαταστήσει όσους του έχουν ασκήσει κριτική στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, με στελέχη τα οποία θα του είναι πιστά.

Η Χερέρα Μπάτλερ ήταν μεταξύ των δέκα Ρεπουμπλικάνων μελών του Κογκρέσου που συντάχθηκαν με τους Δημοκρατικούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην ψηφοφορία του Ιανουαρίου για την παραπομπή του Τραμπ με την κατηγορία της πρόκλησης εξέγερσης με μία θυελλώδη ομιλία του, που προηγήθηκε της εισβολής που έκαναν οι υποστηρικτές του στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Ο Τραμπ τον Φεβρουάριο υποστήριξε έναν πρώην βοηθό του, που κατεβαίνει απέναντι στον βουλευτή Άντονι Γκονζάλες στο Οχάιο, ο οποίος είχε επίσης ψηφίσει για την παραπομπή του.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε επίσης έναν Ρεπουμπλικάνο που είναι υποψήφιος απέναντι στη γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Λίζα Μαρκόφσκι από την Αλάσκα, η οποία ήταν μεταξύ των επτά Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία που συντάχθηκε ψηφίζοντας με τους Δημοκρατικούς, σε μία αποτυχημένη προσπάθεια να καταδικαστεί ο Τραμπ.

Ο Τραμπ ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ότι η ψήφος της Χερέρα Μπάτλερ για την παραπομπή του ήταν «κατά του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος» και ότι ο Κέντ στην περίπτωση που εκλεγεί θα είναι «ένας μαχητής για την ατζέντα Πρώτα η Αμερική».

Ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας της Χερέρα Μπάτλερ Πάρκερ Τρούαξ απαξίωσε τα σχόλια του Τραμπ, επισημαίνοντας ότι η Χερέρα Μπάτλερ ξεπέρασε τον πρώην πρόεδρο στο εκλογικό ποσοστό που έλαβε στην περιφέρειά της, τόσο το 2016, όσο και το 2020. Τον Ιανουάριο, η Χερέρα Μπάτλερ είχε δηλώσει ότι «ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποκίνησε εξέγερση» και ότι οι αποδείξεις εναντίον του ήταν «αδιάσειστες».

Η ίδια εκπροσωπεί την 3η Εκλογική Περιφέρεια του Κογκρέσου από το 2011, εξασφαλίζοντας την επανεκλογή της το 2020, με ποσοστό 56% των ψήφων.

Η Χερέρα Μπάτλερ ηγείται επίσης με άνεση στο πεδίο συγκέντρωσης χρημάτων για τους Ρεπουμπλικάνους, έχοντας στα τέλη Ιουνίου συγκεντρώσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ο Κεντ βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά την Χερέρα Μπάτλερ, έχοντας συγκεντρώσει ποσό λίγο μεγαλύτερο από 500.000 δολάρια. Ο ίδιος στην σελίδα του δίνει έμφαση στην σύμπραξή του με τον Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα