back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πλεύρης: Και οι ιδιώτες ανεμβολίαστοι γιατροί θα έχουν κυρώσεις

Διαβάστε επίσης

«Το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς είχε αποτελεσματικότητα», τόνισε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στη Βουλή, επι της τροπολογίας για τις μετακινήσεις προσωπικού στο ΕΣΥ λόγω των αναστολών. Παράλληλα προανήγγειλε ότι και ανεμβολίαστοι ιδιώτες γιατροί δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ιδιωτικές κλινικές.

Σύμφωνα με τον κ Πλεύρη, ενώ η κυβέρνηση περίμενε ότι με την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας οι αναστολές υγειονομικών θα ξεπερνούσαν τις 10.000, σήμερα ανέρχονται σε 6.412, δηλαδή σε ποσοστά που μπορούν να χαρακτηρίσουν διαχειρίσιμη την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Παράλληλα απηύθυνε νέα έκκληση για τους εμβολιασμούς, καταθέτοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία πάνω από το 90 τοις εκατό των διασωληνώσεων αφορούν ανεμβολίαστο πληθυσμό κυρίως νέων ανθρώπων, καθώς οι μεγαλύτερες ηλικίες και οι ευπαθείς ομάδες είναι ήδη εμβολιασμένες στην συντριπτική τους πλειοψηφία.

Ρύθμιση με κυρώσεις και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς

Προανήγγειλε δε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει ρύθμιση με κυρώσεις και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς, λέγοντας ότι δεν θα μπορούν να βρίσκονται ούτε στο ΕΣΥ, ούτε σε ιδιωτικές κλινικές και δεν θα μπορούν να εξετάζουν ασθενείς. «Θέλουμε να προστατεύσουμε έναν ασθενή από έναν γιατρό που δεν δείχνει την ευαισθησία που πρέπει και ορίζει η επιστημονική κοινότητα. Μπορεί να θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο όχι τους άλλους» είπε χαρακτηριστικά

Αναφερόμενος τέλος στην τροπολογία ο κ Πλεύρης είπε ότι είναι ανάγκη να ψηφιστεί απόψε για να αντιμετωπιστούν τα κενά που θα προκύψουν από τις αναστολες, απορρίπτοντας τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι ανοίγει κερκόπορτα σε ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

«Εργαλειοποιείται την πανδημία για να περάσετε πολιτικές ιδιωτικοποίησης» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού απέναντι στις μεταλλάξεις της πανδημίας.

«Φέρτε τα φάρμακα, μην ποντάρετε στα εμβόλια δεν πιάνουν τις μεταλλάξεις» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αντί να ρίξει το βάρος της στην ενίσχυση του ΕΣΥ βγάζει σε αναστολή τους υγειονομικούς, την ώρα που δεν περισσεύει κανένας.

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία Πλεύρη

Ψήφισαν 277 βουλευτές
υπέρ 158
κατά 119
ΚΙΝΑΛ απείχε

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα